Ми проведемо дуже серйозний аудит цьогорічної вступної кампанії, - Лілія Гриневич

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич в ефірі "Сніданку з 1+1" вибачилася перед абітурієнтами за стресові умови цьогорічної вступної кампанії до вишів.


"Коли вступники реєстрували електронні кабінети, на початку компанії система підвисала. Справа в тому, що ми цього року в дуже стислі терміни впроваджували нове програмне забезпечення, яке нарешті буде у власності держави", - зауважила вона.

Міністр вкотре пояснила причину запровадження нової системи ЄДЕБО. Провести процедуру закупівлі програмного забезпечення в одного виконавця було не можливо. Сам власник відмовлявся належним чином підтримувати систему.

На прикладі одного абітурієнта Міністр пояснила, чому він з високим балом не зміг вступити на обрану спеціальність на бюджет. Це саме той випадок, коли були обрано спеціальності де дуже високий прохідний бал. Тому ця особа пройшла на бюджет за 9 пріоритетом та відмовилась від цього державного місця.

"Результат кожного абітурієнта є справедливим. Всі, хто заслуговував на місце державного замовлення, його отримали", - наголосила Міністр.

Лілія Гриневич обіцяє провести аудит цьогорічної вступної кампанії. За результатами якого буде внесено зміни до умов прийому, доопрацьована система ЄДЕБО та оновлене "залізо" системи.


Поділіться з друзями:   

Останні новини