Протестували електронні кабінети та завершили їх доопрацюванняї, – директор Інфоресурсу

Загалом тестування електронних кабінетів вступників пройшло успішно, однак до нього долучилася значно менша кількість людей, ніж зазвичай працює в системі під час вступної кампанії в дні її пікових навантажень.


Про це розповіла директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік за підсумками тестування електронних кабінетів, що було доступне 25 і 26 червня з 15-ї до 16-ї години, - інформує прес-служба Міносвіти.

Спробувати зареєструвати кабінет та подати через нього заяви в ці дні міг будь-хто охочий. Для цього потрібно було заповнити форму згенерованими системою даними та подати заяву до визначеного інструкцією вишу.

«Напередодні вступної кампанії 2018 ми вперше зробили тестову реєстрацію електронних кабінетів, щоб перевірити роботу системи ЄДЕБО в умовах пікового навантаження та завершити її останні налаштування. Також це була гарна можливість для вступників спробувати попрацювати з електронним кабінетом, ознайомитися з його інтерфейсом. Однак, на жаль, пікові навантаження під час тестування були в рази менші, ніж зазвичай бувають в пікові дні вступної. Так, 25 червня максимальна кількість одночасних підключень була 700, а 26 червня – 1530», – зазначила Оксана Бєлік.

Першого дня було зареєстровано 455 тестових кабінетів та подано майже 180 тестових заяв, а другого – понад 830 кабінетів та майже 200 заяв.

«Звісно, ми очікували отримати більш близьке до реальності навантаження на систему, адже зазвичай в перші дні реєстрації та подання заяв маємо понад 10 тисяч одночасних підключень. Можливо, це пов’язано з тим, що така ініціатива була вперше й не всі вступники були до неї готові. Ми вдячні всім, хто відгукнувся на наше прохання, долучився до тестування та написав свої відгуки. Завдяки цьому ми доопрацювали певні налаштування, зокрема, вирішили проблему з тим, що некоректно працював один з варіантів вибору регіону», – підкреслила очільниця Інфоресурсу.

Вона також відзначила, що всі тестові кабінети вже видалені з системи, тобто їхнє подальше використання неможливе. Реєструвати ж реальні кабінети вступники зможуть вже з 2 липня до 25 липня, а подавати через них заяви – з 12 липня до 26 липня.


Поділіться з друзями:   

Останні новини