Почалася реєстрація електронних кабінетів вступників, - Міносвіти

Сьогодні, 2 липня 2018 року, почалася реєстрація електронних кабінетів вступників – вона буде відкрита до 18-ї години 25 липня.


З 12 липня через кабінети можна буде подавати заяви на вступ до вишів. Їх прийом триватиме до 18-ї години 26 липня, - інформує прес-служба Міносвіти.

Цього року заяви в електронній формі мають подавати вступники на бакалавра, магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування, а також молодшого спеціаліста на базі 11 класів.

Для реєстрації потрібно зайти на сторінку https://ez.osvitavsim.org.ua та вказати таку інформацію:

  • Адреса електронної пошти – вона буде логіном для входу в кабінет (важливо: використовуйте пошту, до маєте доступ та яка не заборонена на території України)
  • Пароль та підтвердження паролю – не менше 6 символів (обов’язково запам’ятайте пароль)
  • Дані сертифікату ЗНО: номер (7 цифр), пін-код (4 цифри) та рік отримання
  • Дані атестата про повну загальну середню освіту: серія (2 літери), номер (8 цифр), середній бал.

Докладна інструкція з реєстрації кабінету доступна за цим посиланням, а також можна переглянути відео-інструкцію.

На сторінці реєстрації наголошується, що всі електронні кабінети, створені в 2016-2017 роках, видалені. Тож якщо вступник раніше вже реєстрував кабінет, але цього року планує вступати знову, то йому потрібно заново пройти процедуру реєстрації.

Також варто відзначити, що цього року вступник має самостійно розраховувати середній бал атестата. Він обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. Для допомоги на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/ доступний калькулятор для розрахунку бала. Він автоматично обчислює бал – вступникові лише потрібно внести до нього всі оцінки з додатку до атестата: інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація. Предмети, за якими зроблено запис «звільнений(а)», у загальну кількість не враховуються.

Якщо в додатку до атестата зазначений середній бал, то обов’язково потрібно перевірити, чи за правильною методикою він обчислений, тобто чи всі оцінки враховані.  Якщо за неправильною, то вступнику потрібно самостійно порахувати бал за правильною методикою і зазначити його під час реєстрації. Середній бал можна вказувати як через крапку, так і через кому.

Середній бал, введений в особистому електронному кабінеті з помилкою, вступник може виправити самостійно до подання першої заяви. Перевірятимуть правильність обчислення бала приймальні комісії вишів.

У разі виникнення проблем з реєстрацією електронних кабінетів, вступники можуть звернутися на пошту ez@inforesurs.gov.ua , надіславши повідомлення за формою:

  • ПІБ (повністю)
  • Дата народження
  • Номер та рік сертифікату
  • Номер атестату
  • Стислий опис проблеми
  • Контактний телефон

Поділіться з друзями:   

Останні новини