В Україні завершилась реєстрація тестових електронних кабінетів вступників - можливістю скористалися 1 тис 866 охочих

За два дні тестування системи було створено 1 тис 866 електронних кабінети. Це майже на 600 кабінетів більше ніж торік, однак до проведення пробної реєстрації долучилася значно менша кількість людей, ніж зазвичай працює в системі під час вступної кампанії.


Таку інформацію подає ДП “Інфоресурс” (підприємство є технічним адміністратором Єдиної державної електронної бази з питань освіти, через яку відбувається реєстрація електронних кабінетів вступників) за підсумками тестування кабінетів, що завершилось сьогодні, 26 червня 2019 року, о 17:00, - інформує прес-служба Міносвіти.

Першого дня було зареєстровано 726 тестових кабінетів (660 з них активовані користувачами) та подано 236 тестових заяв, а другого – 1140 кабінетів (1098 з них активовані користувачами) та 266 заяв.

“Вже другий рік поспіль ми проводимо тестову реєстрацію кабінетів для того, щоб вступники могли уникнути помилок під час створення реального кабінету. У такий спосіб, зокрема, ми перевіряємо систему ЄДЕБО в умовах пікового навантаження, завершуємо її налаштування. Для того, щоб якнайбільше вступників скористалися такою можливістю ми збільшили час для тестування з однієї до шести годин. На нашу пропозицію відгукнулось багато людей, однак пікові навантаження під час тестування були в рази менші, ніж зазвичай бувають в пікові дні вступної кампанії”, - зазначила директор ДП “Інфоресурс” Оксана Бєлік

Потренуватися у реєстрації кабінету та подати через нього тестові заяви впродовж  25 і 26 червня з 11-ї до 17-ї години міг будь-хто охочий. Для цього потрібно було зайти на сайт http://ez.osvitavsim.org.ua/ , заповнити форму згенерованими системою даними та подати заяву до визначеного інструкцією вишу.

Важливо, що під час тестової реєстрації вступники вказували не свої реальні дані - ім'я, прізвище, тестові бали ЗНО або середній бал свідоцтва/атестата про повну середню освіту, - а згенеровану системою інформацію. У такий спосіб вступник отримував досвід реєстрації кабінету на свою реальну адресу, ознайомлювався з панеллю інструментів, завантажував необхідні для подачі заяв файли. Крім того, подавши тестову заяву до визначеного в інструкції переліку вишів, учасник мав можливість відстежити її статус, розміщення у папках кабінету тощо.

Вже найближчим часом всі кабінети будуть видалені з системи, а подані в межах тестового періоду заяви - скасовані.


Поділіться з друзями:   

Останні новини