Вступники, які з певних причин не отримали ID-картку, можуть одержати спеціальну довідку в місцевому підрозділі ДМС і подати її до вишу, - Міносвіти

Для вступників, які з певних причин, зокрема релігійних, не отримали паспорт громадянина України у формі ID-картки, прийом документів до вишів буде на підставі свідоцтва про народження та листа територіального підрозділу ДМС.


Про це повідомив гендиректор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров під час пресконференції щодо старту вступної кампанії сьогодні, 1 липня 2019 року, у залі Колегії МОН.

“Важливим питанням кожної кампанії є вступ випускників 9-го класу, що з певних причин не отримали паспорт громадянина України у формі ID-картки. На сайті МОН уже розміщено лист-роз'яснення з цього питання, де докладно описано, як вони можуть вступити до вишів. Перш за все, вступники мають звернутися до місцевого підрозділу Державної міграційної служби та отримати там відповідну довідку, яка підтверджуватиме їхнє українське громадянство”, - підкреслив генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Загалом такі вступники мають подавати до приймальних комісій:

  • заяву на ім’я керівника закладу про дозвіл на подання свідоцтва про народження та листа територіального підрозділу ДМС з інформацією про належність особи до громадянства України замість документа, що посвідчує особу і громадянство;
  • свідоцтво про народження;
  • лист територіального підрозділу ДМС з інформацією про належність особи до громадянства України;
  • заяву на ім’я керівника закладу про те, що вступник поінформований щодо неможливості без отримання документа, який посвідчує особу і громадянство, реалізувати право на отримання стипендії, студентського квитка, документа про здобуту освіту.

Нагадуємо, що сьогодні почався прийом заяв вступників на молодшого спеціаліста на базі 9 класів. Такі вступники мають подати документи в паперовій формі до приймальної комісії вишу.

Для вступу на молодшого спеціаліста на основі 11 класів необхідно реєструвати електронний кабінет та подавати електронні заяви. Можливість створення кабінетів була відкрита сьогодні, 1 липня, а подання заяв буде доступно з 10 липня. Наразі вступники вже зареєстрували понад 15 тисяч електронних кабінетів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини