Вступ-2022: щоби стати студентом закладу вищої освіти в Україні, іноземцю потрібно здійснити п’ять кроків

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі зазначив, що попри повномасштабну російську агресію, заклади вищої освіти продовжують організовувати навчання для іноземців та запрошувати майбутніх студентів з інших країн до університетів нашої держави.


«З 1 травня 2022 року вже зареєстровано понад 100 запрошень на навчання для іноземців. Залучення максимальної кількості іноземних здобувачів на навчання є одним із важливих завдань для зміцнення довіри до української системи освіти та формування стійких міжнародних відносин», – повідомив Сергій Шкарлет.

Приймання на навчання іноземців для здобуття ступенів молодшого бакалавра, бакалавра, магістра та доктора філософії в українських закладах освіти може здійснюватися тричі на рік.

Також упродовж року іноземців приймають на навчання в аспірантуру, докторантуру, за програмами підготовчого факультету (підрозділу), з вивчення державної мови та/або мови навчання, а також здобуття післядипломної освіти, підвищення кваліфікації та стажування.

Міністр наголосив, щоби стати студентом закладу освіти в Україні, потрібно здійснити п’ять кроків, які виписані в інфографіці.

Іноземці, які бажають навчатися в українських університетах, мають звернутися до закладу вищої освіти, щоб отримати запрошення. Цього року навчання для іноземців у закладах освіти України здійснюється очно та/або дистанційно. Як для очного, так і дистанційного вступу, необхідно отримати запрошення на навчання. Термін дії запрошення – 1 рік.

Вибрати університет можна на сайті.

Необхідність отримати запрошення на навчання та комплекс послуг з інформаційної та консультаційної підтримки уповноваженого Міністерством освіти і науки України державного підприємства обумовлена тим, що інформація про запрошення на навчання стає доступною для перевірки консульськими установами України та іншими компетентними дотичними органами.

Наступним кроком для іноземця є підготовлення документів: легалізація та переклад документів про попередню освіту, паспорт, довідка з банку про наявність коштів, медична довідка тощо.

Звернутися за візою до Посольства України за кордоном можна за посиланням. Віза також необхідна для дистанційного вступу.

Щоб організувати дистанційний набір іноземних громадян на здобуття вищої освіти, заклад має укласти угоду з партнерською організацією.

Особа складає вступні випробування, зокрема дистанційно у своїй країні та розпочинає навчання.


Поділіться з друзями:   

Останні новини