Ірина Зайцева відповіла на запитання абітурієнтів та батьків під час «прямої лінії»

Директор Українського центру оцінювання якості освіти І.П. Зайцева взяла участь у «прямій лінії» на тему «ЗНО-2012: чого очікувати абітурієнтам?», що відбулася 29 листопада 2011 року в редакції газети «Комсомольская правда в Украине».


Як повідомляє прес-служюа МОНМС, відповідаючи на запитання абітурієнтів та їхніх батьків, Ірина Зайцева повідомила, що затверджено Календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2012 році, у якому визначено дати проведення тестувань з усіх предметів. Отже, зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься 15 травня – 7 червня наступного року. Реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 1 січня до 20 лютого. Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання – для тих абітурієнтів, які через об’єктивні причини не змогли пройти тестування під час основної сесії, триватиме з 18 червня до 23 червня.

Щодо предметів, із яких буде проведено тестування, директор Українського центру оцінювання якості освіти зазначила, що в 2012 році особи, які вступатимуть до вищих навчальних закладів України, матимуть можливість скласти тест з 13 предметів (у порівнянні з минулим роком до переліку додано тест із всесвітньої історії): українська мова і література, математика, хімія, географія, біологія, фізика, російська мова, історія України, всесвітня історія та іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська).

Ірина Зайцева також нагадала, що 30 листопада був останнім днем реєстрації для участі в пробному тестуванні, що відбудеться 24 та 31 березня. Станом на 25 листопада поточного року кількість зареєстрованих осіб, бажаючих пройти пробне тестування, становить близько 64 тис. Вартість одного пробного тестування – 84 грн.

На допомогу абітурієнтам Українським центром оцінювання якості освіти спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та видавничим домом «Освіта» розроблено серію інформаційних матеріалів «Індивідуальні комплекти для підготовки до ЗНО-2012». У складі кожного з них: збірник з тестовими завданнями, програма та загальна характеристика тесту, методичні рекомендації щодо підготовки до тестування, демонстраційний варіант тесту, тренувальний тест та бланки відповідей.


Поділіться з друзями:   

Останні новини