Половина випускників шкіл вступатимуть до вишів сумніваючись у тому що це їм буде корисним

Більше 80% випускників шкіл хочуть здобути вищу освіту, але тільки половина вважає, що від нього щось залежить. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного тижневиком "Коментарі" спільно з Інститутом імені Горшеніна.


Так, 11,4% учнів випускних класів поки що й самі не знають, чи будуть продовжувати освіту після закінчення школи. Шість старшокласників із сотні продовжувати навчання не збираються, а 7% обмежаться профтехучилищами, повідомляє видання podrobnosti.ua.

Переважна ж більшість української молоді орієнтовані на отримання вищої освіти: 48,7% збираються закінчити денне відділення вузу (спеціаліст, бакалавр), 17,3% думають про магістратурі, 8% - про аспірантурі, а ще 6,6% опитаних мріють про отримання ступеня магістра за кордоном.

При цьому лише трохи більше половини респондентів (51,6%) упевнені, що статус людини в сучасному суспільстві залежить саме від освіти. Особисті якості та талант вважають визначальними 41,7% респондентів (можна було обрати відразу декілька варіантів відповіді), матеріальний достаток і особисті зв'язки - 38% і 37% відповідно.

Крім того, майже третина молодих людей (32,2%) упевнена, що все залежить від займаної посади, а кожен четвертий (27,1%) сподівається на родинні зв'язки.


Поділіться з друзями:   

Останні новини