У Львівській політехніці відбулась нарада-семінар з питань організації та проведення вступної кампанії-2012

«Не агітуйте за комерцію, допоки не провели конкурс «на бюджет», — таким був лейтмотив зональної наради з питань організації вступної компанії 2012 року, яка відбулася 23 квітня у Національному університеті «Львівська політехніка». У ній взяли участь відповідальні секретарі приймальних комісій та проректори ВНЗ західних областей України.


Гостей привітав і представив доповідачів ректор Львівської політехніки, голова ради ректорів Львівщини професор Юрій Бобало, повідомляє прес-служба МОНМС.

Головний спеціаліст департаменту Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України Алла Рибалко зазначила, що цього року кількість випускників шкіл порівняно з минулим збільшиться на третину. Натомість державне замовлення очікується відсотків на десять меншим. Як і минулого року, нараховуватимуться додаткові бали для тих абітурієнтів, які займалися на підготовчих курсах, при вступі на природничі та інженерні напрями.

Доповідач звернула увагу на неприпустиму практику завчасної «агітації» абітурієнтів щодо вступу на контрактну форму навчання. Ніяких двох заяв! Конкурс для тих, хто навчатиметься за контрактом, проводиться лише після зарахування на бюджетну форму, тобто після 11 серпня.

Цього року, як і попереднього, діятиме електронний вступ. Але він матиме нову офіційну назву «Порядок подання заяв в електронній формі». Це стосується лише ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації, бакалаврату і денної форми навчання.

На нараді йшлося і про необхідність усім без винятку ВНЗ зареєструватися у «Єдиній електронній базі з питань освіти». Ця система позбавить працівників приймальних комісій необхідності ставити штампи на сертифікатах ЗНО, контролюючи абітурієнта, чи не перебрав він ліміт, користуючись правом подавати документи одночасно у п'ять ВНЗ і на три напрями в одному навчальному закладі. Уся інформація про вступника висвічуватиметься на екрані монітора.

Перед учасниками наради виступили також радник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Михайло Шмельов, координатор інформаційно-пошукової системи «Конкурс» Олесь Ковтунець, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк та інші.


Поділіться з друзями:   

Останні новини