У 2012 році держзамовлення на вступ до вишів буде зменшено на 10%

Попри те, що цього року на третину збільшується кількість випускників шкіл, порівняно з 2011 роком, обсяги державного замовлення планують скоротити на 10%.


Про це на нараді з питань організації вступної компанії 2012 року, яка відбулася 23 квітня у НУ «Львівська політехніка», повідомила головний спеціаліст департаменту вищої освіти Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України Алла Рибалко, повідомляє zik.ua.

За її словами, цього року збільшилася кількість закладів освіти, підпорядкована Міністерству освіти, які були передані від інших міністерств. Тому загалом відсоток державного замовлення буде збільшено за рахунок цих вишів. Але зараз на погодженні у Мінфіні є постанова про державне замовлення, де зберігаються цифри попереднього року. «Тобто, фактично, державне замовлення може бути зменшено на 10%, порівняно з минулим роком. На жаль, в абсолютних цифрах, це великий показник», – каже Алла Рибалко.

Вона нагадала, що в 2011 році на 42% було менше випускників 11 класу, в цьому році їх кількість буде збільшено десь на третину, натомість обсяги держзамовлення будуть зменшені. «Але це ще орієнтовні показники», – додала чиновниця.


Поділіться з друзями:   

Останні новини