Максим Луцький: Підготовку до вступної кампанії 2012 року проведено вчасно та якісно

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту вчасно та якісно підготувалося до вступної кампанії 2012 року. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький.


Про це він сказав, виступаючи з парламентської трибуни, у вівторок, 22 травня, інформуючи про підготовку та хід цьогорічної вступної кампанії, повідомляє прс-служба Партії Регіонів.

Народний депутат звернув увагу на те, що закінчився навчальний рік загальної середньої школи, розпочались вступна кампанія та зовнішнє незалежне оцінювання. І констатував, що «всі обов’язкові підготовчі процедури було здійснено вчасно та в повному обсязі».

«А саме: тести розроблено вчасно, вдосконалено штатну структуру центру ЗНО, тестові завдання до пунктів тестування доставлено вчасно, організацію ЗНО витримано з урахуванням усіх вимог, у пунктах ЗНО використано сертифіковані технічні засоби відеоспостереження та металодетектори», - поінформував голова профільного комітету.

Парламентарій повідомив, що 15 травня розпочалося тестування з хімії. «Й зареєструвалось 46 700 осіб, взяло участь – 42 600, тобто 91,24%. За тестуванням слідкувало майже 170 громадських спостерігачів та 54 представники ЗМІ. Жодних зауважень не виявлено. Здійснюється обробка відповідей абітурієнтами за допомоги комп’ютерних програм», - розповів він.

«Результати ЗНО з усіх навчальних предметів буде оголошено до 1 липня без затримок. І вже 2 липня розпочнеться прийом документів до вищих навчальних закладів. Тобто абітурієнт зможе безперешкодно подати документи у встановлені строки», - сказав М. Луцький.

Він також звернув увагу на те, що МОНмолодьспорту затвердило правила прийому до університетів ще у жовтні минулого року для того, щоб абітурієнти змогли якісно підготуватись до вступу.

Водночас депутат зауважив, що умови прийому 2012 року не відрізняються кардинально від умов прийому минулого року. «Було збільшено прохідний бал з профільних предметів - зі 124 до 140 балів - при вступі на одержання ступеня бакалавра. Така новація розглядається як важлива умова забезпечення якісного відбору вступників. Зміни також стосуються чіткості й прозорості рейтингів списків вступників. Адже деякі університети вивішували списки не вчасно, і абітурієнти не знали, чи вони вступили, чи ні. Тепер ми чітко затвердили те, що перший список має бути 1 серпня не пізніше 12 години, другий і третій - не пізніше 12 години, відповідно, 5 і 8 серпня», - наголосив парламентарій.

Він зазначив, що зарахування вступників на денну форму навчання буде проведено: за державним замовленням - не пізніше 11 серпня; за кошти фізичних і юридичних осіб - не пізніше 25 серпня.

«Згідно з умовами прийому приймальні комісії ВНЗ зобов’язані фіксувати факт кожної подачі заяви», - додав Максим Луцький.

Парламентарій також звернув увагу на особливості нарахування додаткового балу призерам IV етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів та призерам ІІІ етапу всеукраїнських конкурсів Малої академії наук. «Відповідно, за 1 місце абітурієнти будуть отримувати додатково 50 балів, за друге – 40 і за третє – 30. Обов’язковою процедурою при прийомі документів буде перевірка прізвищ переможців у відповідному наказі МОНмолодьспорту на офіційному сайті», - сказав він.

Депутат зробив акцент на тому, що відповідно до постанови Кабміну щодо державного замовлення обсяг прийому для підготовки фахівців на молодшого спеціаліста - 79 000 осіб, на бакалавра – 127 000. «У порівнянні з 2011 роком, збільшено обсяг прийому на технічні напрямки», - зауважив він.

«На думку членів комітету, МОНмолодьспорту вчасно та якісно підготувалося до вступної кампанії 2012 року», - резюмував М. Луцький.


Поділіться з друзями:   

Останні новини