Участь у тестуванні з української мови і літератури взяли 151 тис. абітурієнтів

28 травня 2012 року відбулася І сесія зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з української мови і літератури. Про це повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти.


Участь у тестуванні взяли 150 тис. 959 абітурієнтів, що становить 92% від загальної кількості зареєстрованих для проходження зовнішнього незалежного оцінювання з цього предмета під час першої сесії.

Відповіді до завдань тесту з української мови і літератури (І сесія) буде розміщено на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти 29 травня о 16 годині (розділ "Визначення результатів ЗНО-2012").

Про час оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури буде повідомлено додатково.

Відсьогодні всі абітурієнти через півгодини після початку ЗНО отримуватимуть на мобільні телефони смс-повідомлення від центру оцінювання якості освіти. Якщо випускник одразу ж прочитає його, це означатиме, що телефон не вимкнений або його не здали у спеціальне місце зберігання. А це є порушенням правил складання тестів. Порушників одразу позбавлять права писати тест.

Нововведення запровадили через інцидент на тестуваннях із математики 21 травня. Тоді спостерігачі виявили кількадесят випускників, що користувалися телефонами. Унаслідок цього вже за півгодини після початку тестування завдання виклали в мережу інтернет.

Нагадаємо, на виконання тесту було відведено 180 хвилин, загальна кількість завдань – 61. Максимальна кількість балів, яку можна було отримати за правильне виконання всіх завдань тесту з української мови та літератури, – 111.


Поділіться з друзями:   

Останні новини