Дмитро Табачник розповів про обсяги державного замовлення на підготовку фахівців

Сьогодні під час селекторної наради щодо початку вступної кампанії Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник повідомив про обсяги державного замовлення на підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста та магістра.


«Відповідно до прийнятої 17 травня цього року постанови Кабінету Міністрів України “Про державне замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів (післядипломна освіта) для державних потреб у 2012 році” обсяг прийому для підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста становить 79 тис. осіб, у тому числі понад 68 тис. осіб за денною формою навчання. За освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра – за державним замовленням 127 тис. 200 осіб, у тому числі за денною формою навчання майже 108 тис. осіб», - зазначив Міністр, повідомляє прес-служба МОНмолодьспорту.

Крім того, Дмитро Табачник підкреслив, що «у 2012 році суттєво збільшено обсяг прийому, у порівнянні з 2011 роком, за такими напрямами підготовки: “електроніка” – понад 33% збільшено, “енергетика та енергетичне машинобудування” – майже на 15%, “радіотехніка, радіоелектронні апарати та зв’язок” – майже на 25%, “металургія та матеріалознавство” – на 64 з лишнім відсотки, “машинобудування та металообробка” – на 28%, “хімічні технології та інженерія” – на 46% збільшено державне замовлення, “авіаційна та ракетно-космічна  техніка” – майже на 44% збільшено державне замовлення, “транспорт і транспортна інфраструктура” – на 32%».

За словами Міністра, на виконання рішення Кабінету Міністрів збільшено обсяги державного замовлення за напрямами: “Інформатика”, “Системний аналіз”, “Комп’ютерні науки”, “Програмна інженерія”, “Комп’ютерна інженерія”, “Системна інженерія”, “Автоматизовані та комп’ютерно-інтегровані технології”, “Мікро- та наноелектроніка”, “Телекомунікації”, “Безпека інформаційних і комунікаційних систем”, “Системи технічного захисту інформації”, “Управління інформаційною безпекою”. «Таким чином, у 2012 року збільшено обсяг прийому на бакалавра за кошти державного бюджету за напрямами підготовки для ІТ-технологій на 2 тис. 620 місць, відповідно з 10 тис. 600 до майже 13,5 тис. місць», - повідомив Дмитро Табачник.

Також Міністр поінформував, що «обсяг прийому за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста становитиме 78,4 тис. осіб, у тому числі понад 57 тис. за денною формою навчання. На магістра державне замовлення розраховано на 44 тис. 600 осіб, у тому числі понад 37 тис. за денною формою навчання. Це найбільший за всі роки незалежності України обсяг прийому».

Дмитро Табачник зазначив, що МОНмолодьспорту вчасно довело до всіх обсяг державного замовлення без жодного порушення. «На сьогоднішній день Міністерство розподілило на всі види прийому і випуску 517,5 тис. місць», - сказав Міністр.

Окремо Дмитро Табачник попросив керівників вищих навчальних закладів проконтролювати розміщення приймальними комісіями доведеного обсягу державного замовлення на офіційних сайтах вищих навчальних закладів та стендах приймальних комісій, а Державній інспекції навчальних закладів разом з громадськими організаціями – взяти виконання цього завдання під особливий контроль.

Крім того, Міністр поінформував про рішення Колегії МОНмолодьспорту, яка розглянула питання готовності до проведення вступної кампанії 2012 року.

Особливо Дмитро Табачник наголосив «на обов’язковому виконанні доведеного державного замовлення та невідкладному інформуванні Міністерства у разі його недовиконання. Особливо це стосується природничо-математичних, інженерно-технічних напрямів та галузей для ІТ-технологій».


Поділіться з друзями:   

Останні новини