Дмитро Табачник забезпечить прозорість вступної кампанії

За словами Міністра, у 2012 році, як ніколи, пройшло широке обговорення державних Умов прийому і на нарадах, і в колективах вищих навчальних закладів.


Говорячи про особливості цьогорічної вступної кампанії, Дмитро Табачник нагадав щодо важливих змін до Умов прийому: «Перший список повинен бути всіма вищими навчальними закладами оприлюднений не пізніше 12 години 1 серпня. Другий і третій списки зарахованих – не пізніше 12 години відповідно 5 та 8 серпня. Міністерство повністю пішло на зустріч вищим навчальним закладам, і як і просили ректори, керівники, що перша сесія, перше зарахування, має трохи більше часу, а далі відповідно 4 і 3 дні. На цьому ще раз наголошую. Ніяких затримок не може бути. За цим ми будемо слідкувати надзвичайно уважно, аж до анулювання прийому, якщо хтось намагатиметься «гратися» зі списками зарахованих», - наголосив Міністр.

Крім того, він зазначив, що зарахування на денну форму навчання за державним замовленням має бути проведено не пізніше кінця робочого дня 11 серпня наказом відповідного керівника вищого навчального закладу; за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення, але не пізніше 25 серпня. «У зв’язку з цим застерігаю приймальні комісії від найменших маніпуляцій щодо порушень процедури зарахування. Кожен рекомендований до зарахування повинен в обов’язковому порядку бути поінформованим щодо рекомендації про зарахування. Вступники повинні бути зараховані виключно за рейтингами суми набраних балів, а не за черговістю подання оригіналів документів», - підкреслив Дмитро Табачник.


Поділіться з друзями:   

Останні новини