Юракадемію визнали найдорожчим вузом Харкова

Про це заявив начальник ГУ освіти ХОДА Роман Шаповал, за його словами, в юракадемії вартість навчання за рік досягає 19 400 гривень. Мінімальна вартість навчання в «Юрка» становить 15 825 гривень на рік.


Навчатися правознавства можна і в національному університеті внутрішніх справ, де річна вартість - 14 600 гривень, або в Харківському національному педагогічному університеті імені Сковороди. Тут вартість навчання складає 9840 гривень.

Також Шаповал назвав вартість навчання і по іншим напрямком. Так, щоб стати фахівцем у напрямку «дошкільне навчання», доведеться заплатити від 6725 гривень на рік в педуніверситеті до 7550 грн / рік - у Харківській гуманітарно-педагогічної академії.

Навчання за напрямом «Фінанси і кредит» обходиться дорожче. Від 7800 гривень на рік в НТУ «ХПІ» до 11900 гривень на рік в ХНУ імені Каразіна. Ці два вузи готують і фахівців в області менеджменту. Навчання в «ХПІ» дешевше - 7800 гривень на рік. Вартість навчання на менеджменті в ХНУ імені Каразіна становить 11980 гривень на рік.

Крім того, Шаповал розповів про найбільш дешевих і дорогих спеціальностях на прикладі вузів.

Так, найдешевші спеціальності в ХНУ ім. Каразіна - «механіка» і «облік і аудит». Тут навчання коштує 7670 гривень на рік. Найдорожчими спеціальностями у найстарішому вузі міста є «міжнародне право» і «психологія» - 15 825 гривень на рік.

У «політеху» найдешевше вчитися на «механіці» або «прикладної фізики» - 6600 гривень на рік. А от найдорожчою спеціальністю є нетипова для цього вузу «філологія (переклад)» - 8900 гривень на рік.

Найбільш ощадливими спеціальностями в автодорожньому університеті є «машинобудування» і «будівництво» - 6650 гривень на рік, дорогими - «транспортні технології» - 8500.

Бажаючі вчитися в Національному фармацевтичному університеті повинні знати, що найдешевшими спеціальностями тут є «економіка підприємства» і «менеджмент» - 6000 гривень на рік, а найдорожчою - «міжнародна економіка» - 13 700 гривень на рік.

Економічний університет пропонує студентам навчання від 8000 тисяч гривень на рік («комп'ютерні науки» і «економічна теорія») до 13700 гривень на рік - «міжнародна економіка»).

У Харківській державній академії культури мінімальна вартість навчання складає 6500 гривень на рік - «соціальна педагогіка» та «музейна справа», максимальна - «кіно і телемистецтво» - 9900 гривень на рік.

В Українській інженерно-педагогічній академії розцінки такі: мінімум - «системна інженерія, комп'ютерні системи управління і автоматики» - 6170 гривень на рік, максимум - «дизайн» і «економіка» - 8260 гривень на рік.

Дуже великий діапазон цін на навчання в Харківській гуманітарно-педагогічної академії, де вартість контракту варіюється від 5500 (соціальна педагогіка) до 17750 (музичне мистецтво) гривень на рік.

Шаповал відзначив, що цього року вартість навчання в харківських вузах зросла на 3-7 відсотків.

Як повідомляли «Харків. Коментарі », цього року в навчальних закладах Харківщини збільшено державне замовлення. Зокрема, в університеті ім. Каразіна в порівнянні з 2011 роком, додалося 391 бюджетне місце, в університеті ХПІ - 137 бюджетних місць, а в ХАІ - 311 бюджетне місце.

Джерело: «Харків. Коментарі»


Поділіться з друзями:   

Останні новини