У приймальних комісіях вже отримали 474 214 заяв від вступників

Бажаючі отримати вищу освіту уже подали до українських ВНЗ 474 214 заяв, шоста частина із них – 78 312 - в електронному вигляді.  Про це повідомили у департаменті вищої освіти МОНмолодьспорту.


«Станом на 8 годину 10-го липня участь у вступній кампанії взяли 200 064 особи. Електронною системою подання заяв на вступ скористалися 34 187 вступників. Попри такі рекордні цифри, які ми отримали за перші 8 днів вступної кампанії, хочу нагадати, що у вступників є ще час до 31-го липня щоб подати заяву для вступу (до 17-го липня – для тих, хто повинен складати творчий конкурс, до 20-го липнядля вступників, які складатимуть вступні екзамени, що проводимуть вищі навчальні заклади). Тому, не потрібно поспішати та утворювати черг, оскільки дата подачі документів не впливає на позиції вступника у рейтинговому списку», - зазначив заступник директора департаменту вищої освіти Микола Фоменко.

Він відмітив, що найбільшу активність під час вступної кампанії проявляють абітурієнти з міста Києва, Дніпропетровської, Донецької, Львівської та Київської областей.

Не змінилися й лідери серед вишів за кількістю поданих заяв. «Так, до Київського національного університету імені Тараса Шевченка подано 18 556 заяв, в електронному вигляді – 4 746. До Національноготехнічного університету України «Київський політехнічний інститут» - 16 466 заяв, в електронному вигляді – 4 606, до Національного авіаційного університету – 14 773 заяви, з них 2 610 заяв отриманоза допомогою системи електронного подання документів», - розповів Микола Фоменко.


Поділіться з друзями:   

Останні новини