Вступники подали до ВНЗ більше півмільйона заяв

Станом на 9 год. 11 липня 2012 року вступники подали до вищих навчальних закладів України 551 209 заяв. Загальна кількість осіб, які взяли участь у вступній кампанії, - 227 027.


«Ці показники говорять про те, що вступна кампанія відбувається активно. Майже половина випускників шкіл вже подали документи для вступу. Попри таку активність вступників, робота приймальних комісій відбувається злагоджено та спокійно», - прокоментував заступник директора департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Микола Фоменко.

За його словами, щоденно зростає й кількість вступників, які користуються системою електронного подання для участі в конкурсному відборі для вступу. «Так, за допомогою електронної системи відправлено 85 349 заяв до вузів, кількість вступників, які скористалися системою – 36 534», - поінформував Микола Фоменко.

Він додав, що найбільш активними під час вступної кампанії є вступники із Києва, Дніпропетровської, Донецької, Львівської, Київської, Одеської, Житомирської, Луганської, Харківської областей.

За останніми даними ТОП-5 ВНЗ за кількістю поданих заяв виглядає так:

  1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка
  2. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»
  3. Національний авіаційний університет
  4. Національний університет «Львівська політехніка»
  5. Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

За інформацією МОНмолодьспорту


Поділіться з друзями:   

Останні новини