Підвищення прохідного балу сертифікату ЗНО не вплинуло на держзамовлення – МОНмолодьспорту

У МОНмолодьспорту запевнили, що підвищення прохідного балу сертифікату ЗНО не вплинуло на держзамовлення, про це свідчить кількість заяв, які надійшли до українських ВНЗ.


"Міністерство освіти і науки, молоді та спорту провело моніторинг 20 вищих навчальних закладів різного підпорядкування щодо подання вступниками заяв з сумою конкурсних балів сертифікатів не менше 420, тобто тих, хто має не менше 140 балів з профільних предметів у розрізі регіонів", - йдеться у повідомленні.

Так до Київського національного університету імені Тараса Шевченка при держзамовленні 2315 надійшло 29350 заяв, тобто конкурс на одне місце складає 12,7 осіб на місце. Схожа ситуація і у Львівському національному університеті імені Івана Франка, там при держзамовленні 2010 уже отримали 24735 заяв і конкурс складає 12,3 осіб на місце.

"Наведені дані красномовно свідчать, що заяви певних експертів та деяких керівників вищих навчальних закладів про те, що встановлення  мінімального прохідного балу сертифікату ЗНО менше ніж 140 балів з профільних предметів  може призвести до невиконання встановлених обсягів державного замовлення на 2012 рік є упередженими і не відповідають реаліям сьогодення", - підкреслив заступник директора департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Микола Фоменко.


Поділіться з друзями:   

Останні новини