Незабаром у книгарнях з'являться посібники для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання

В Україні на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) у 2013р. планується витратити 150 млн грн. Про це 5 грудня на прес-конференції повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.


"150 млн грн. Минулого року ми подавали приблизно ж таку цифру, але було недофінансування, тобто, ми все ж таки виходимо з тих реалій. У нас трохи менше очікується учасників тестування в цьому році, але ви знаєте про те, що зростає мінімальна зарплата, тобто, залученим на пункти тестування ми повинні будемо заплатити більше", – сказала Зайцева.

За її словами, очікується, що на участь в наступному тестуванні зареєструються 311,5 тис. осіб. Реєстрація триватиме з 4 січня по 5 березня. Перше тестування з хімії відбудеться 1-3 червня, останнє – 27 червня зі світової літератури. Як і кожного року тестування в 2013р. відбудеться шістьма мовами: українською, російською, польською, молдовською, румунською і кримськотатарською.

На сьогоднішній день кількість бажаючих взяти участь у пробному тестуванні становить понад 250 тис. осіб, з яких понад 150 тис. вже підтвердили свою участь і готові заплатити. Пробне тестування відбудеться 23 і 30 березня.

Крім того, цього року в ЗНО будуть нововведення. Зокрема, буде зменшена кількість тестових завдань з історії України, всесвітньої історії та фізики. Також будуть внесені зміни до критеріїв оцінювань. Один абітурієнт може взяти участь у тестуванні не більше ніж з 4 предметів.

Зайцева додала, що через декілька тижнів у продажі мають з'явитись посібники до підготовки до ЗНО, які видавництва підготували з дозволу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, і на яких будуть стояти відповідні грифи.


Поділіться з друзями:   

Останні новини