Станіслав Ніколаєнко: Потрібно вдосконалювати ЗНО, а не говорити про повернення вступних екзаменів

Не варто говорити про повернення вступних екзаменів до вищих навчальних закладів, у той час як удосконалення та всебічного розвитку потребує саме система зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).


Таку думку висловив голова Громадської ради освітян та науковців України, міністр освіти України в 2005-2007 рр. Станіслав Ніколаєнко, повідомляє Укрінформ.

"Потрібно сьогодні вести мову не про повернення до вступних екзаменів, до хабарів, а потрібно вести мову про поширення, удосконалення ЗНО", – зазначив він.

За його словами, "ЗНО – один з небагатьох успішних кроків, які країна здійснила в галузі вищої освіти та завдяки якому корупція при вступі була зменшена в десятки разів".

Водночас С.Ніколаєнко назвав не зовсім виваженою заяву першого заступника Голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка щодо повернення до практики вступних іспитів, оскільки, буцімто, ЗНО себе не виправдало.

"З одного боку, мене радує, що народні депутати і керівники парламенту говорять на тему освіти, а з іншого боку заява Калєтніка щодо ЗНО – скороспіла, не зовсім виважена", – констатував екс-міністр освіти.

Нагадаємо, перший заступник Голови ВР Ігор Калєтнік виступив із ініціативою парламентських слухань, в якій, зокрема, йшлось про те, що система ЗНО себе не виправдала, через що планується повернутись до практики прийому вступних іспитів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини