Зайцева розповіла про основні помилки під час реєстрації на ЗНО

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева поінформувала про основні помилки, яких абітурієнти припускаються під час процедури реєстрації для проходженні зовнішнього незалежного оцінювання.


Це, зокрема, відсутність фотографії, а також дати і підпису у реєстраційній картці та на копіях надісланих документів.

«Реєстраційна картка, яку надсилають абітурієнти, там ми вимагаємо дату і підпис, бо абітурієнт, зокрема, засвідчує, що він ознайомлений з нашими правилами. Це обов'язково, якщо цього немає, то це неповний комплект документів», - сказала директор УЦОЯО.

Зайцева також розповіла, що інколи абітурієнти надсилають неповний текст заяви, хоча її зразок розміщено на сайтах центрів оцінювання якості освіти.

Надсилаючи копії, абітурієнти часто забувають поставити на них засвідчувальні надписи. «На копії документів необхідно написати «копія вірна» і поставити дату та підпис», - пояснила Зайцева.

Серед інших помилок вона назвала відсутність фотографії у реєстраційній картці, а також оригіналу довідки про завершення загальноосвітнього навчального закладу у випадку запізнення видачі атестату. «Іноді ще типова доволі помилка - фотографії не вклеюються до заяви реєстраційної картки, або використовуються так звані домашні фотографії. Це теж суперечить тим вимогам, які існують для абітурієнтів», - підсумувала директор УЦОЯО.


Поділіться з друзями:   

Останні новини