“Як успішно здати ЗНО” - Лілія Гриневич презентувала порадник для випускників

Як успішно здати ЗНО і уникнути прикрих помилок при тестуванні розповіла випускникам 138 київської школи голова  парламентського комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич 24 травня і подарувала школярам “15 порад як успішно здати ЗНО”.


Відбулась невимушена бесіда з випускниками. Лілія Гриневич наголосила, що її поради спрацюють лише в тому випадку, якщо випускник володіє предметом. “Дуже прикро, коли учень має знання, готувався, але через порушення, стрес чи через нерозуміння інструкцій може отримати нижчий результат ”, - підкреслила Лілія Гриневич презентуючи порадник.

Пам’ятка для школярів написана простою і доступною мовою. Серед порад, зокрема, про послідовність розв’язання тесту та розподіл часу на відповіді.

Відповідаючи на запитання журналістів перед уроком, Лілія Гриневич підкреслила важливість збереження і розвитку ЗНО. “Саме завдяки ЗНО тисячі талановитих працьовитих дітей з маленьких міст і сіл мають можливість навчатися в провідних університетах країни ”.

А сьогодні ЗНО хронічно недофінансовується, техніка працює з 2007 року, не виділяються гроші для розвитку. Найголовніше – вихолощується зміст тестування, зменшують його вагу під час формування вступного рейтингу.

“Наше завдання – зберегти справедливий доступ до вищої освіти та дати молодим людям якісну освіту, яка гарантує отримання гідного робочого місця і розширення життєвих можливостей ” – наголосила Лілія Гриневич.

Комітет з питань науки  і освіти для цього отримав важливу перемогу:  22 травня  відхилив провладний законопроект про вищу освіту, який нівелює значення ЗНО, і рекомендував Верховній Раді голосувати за інший законопроект №1187-2, який закріпить законодавчо роль ЗНО у системі освіти України.

Довідкова інформація:

Посібник з 15 порадами від Лілії Гриневич як успішно пройти ЗНО буде розповсюджуватись серед молоді, зараз його можна переглянути в електронному вигляді за посиланням http://www.scribd.com/doc/143280952/Liliya-Hrynevych-15-Tips-How-To-Pass-a-ZNO-Test-Successfully

Лілія Гриневич стояла у витоків системи Зовнішнього незалежного оцінювання і працювала над її створенням з 2002 року. У 2006 році стала першим директором Українського центру оцінювання якості освіти.


Поділіться з друзями:   

Останні новини