Ірина Зайцева: 10% абітурієнтів нездатні вступити до ВНЗ

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева розповіла виданню "Сегодня" про складнощі проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2013 році.


"Торік ми зафіксували по всій Україні близько 500 порушень, допущених випускниками на тестуванні. Їх робота була анульована. І жодної повторної спроби здачі оцінювання не передбачено. Спробувати здати ЗНО з конкретного предмету особа може лише наступного року. До оцінювання з інших обраних предметів цього року абітурієнт все ж буде допущений", – розповіла Ірина Зайцева про порушників правил проведення ЗНО.

"За останні три роки жодних особливих змін в рівні знань випускників, що здають ЗНО, не спостерігається. Але певна тенденція є: близько 10% осіб, що проходять тестування, не дотягують до 124 балів, необхідних для вступу до вищих навчальних закладів", – відзначила директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Допуск на пункт тестування припиняється о 10:55. Якщо особа запізниться навіть на одну хвилину, її не допустять до тестування. Перездати цей предмет можна буде лише наступного року, ще раз нагадала Ірина Зайцева.


Поділіться з друзями:   

Останні новини