Табачник: ЗНО-2013 відбулося абсолютно організовано

Зовнішнє незалежне оцінювання у 2013 році відбулося цілком організовано.


Про це заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді, повідомляє Укрінформ.

"У цілому зовнішнє незалежне оцінювання у 2013 році відбулося абсолютно організовано. Про це вже зазначили у своїх звітах громадські організації, які були зареєстровані як спостерігачі у проведенні ЗНО", - сказав Табачник.

За словами міністра, цьогоріч явка абітурієнтів для проходження ЗНО збереглася на рівні минулого року - між 80%-90% від тих, хто зареєструвався.

Єдина державна електронна база з питань освіти уже містить усі результати тестування абітурієнтів. Функціонування такої бази, на переконання Табачника, повинно полегшити саму процедуру подання вступниками заяв і документів до приймальних комісій вищих навчальних закладів, а також заощадити кошти батьків абітурієнтів.

Водночас Табачник зауважив, що рейтинг предметів, які обиралися абітурієнтами для тестування, порівняно з минулими роками дещо змінився. Зокрема, вперше на друге місце, обігнавши історію України, вийшла математика.

"У цьому році понад 97% зареєстрованих абітурієнтів пройшли тестування з української мови і літератури, 61,5% обрали собі тестування з математики, а на третьому місці - близько 66,6% осіб виявили бажання пройти тест із історії України. Значно підвищився також інтерес до таких предметів, як фізика, хімія. Натомість зменшився до географії, всесвітньої історії та біології", - додав він.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО у 2013 році проходила з 3 по 27 червня. Для участі в ній було зареєстровано 322 тис. 548 осіб, 25% з них - випускники минулих років. Додаткова сесія відбуватиметься з 4 по 11 липня. У ній зможуть взяти участь абітурієнти, які через хворобу або інші об'єктивні причини, що підтверджені документально, не брали участі в основній сесії ЗНО.


Поділіться з друзями:   

Останні новини