Абітурієнти ДНУ імені Олеся Гончара оцінили переваги «електронного вступу»

За перший тиждень прийому документів до Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара електронною формою подачі заяви скористалося стільки ж вступників, скільки за всю абітурієнтську кампанію минулого року.


Як повідомляє прес-служба МОН, підбиваючи підсумки першого тижня роботи приймальної комісії ДНУ, ректор Микола Поляков зазначив, що введено до Єдиної державної електронної бази освіти (ЄДЕБО) 10 994 заяви від абітурієнтів, з них 5 288 заяв абітурієнтами подано в електронній формі. «Минулого року приймальна комісія ДНУ прийняла від абітурієнтів більше 25 тисяч заяв, і університет увійшов до десятки найпопулярніших ВНЗ України. Зауважимо, що минулого року електронною формою подачі заяв скористалося близько шести тисяч наших абітурієнтів, тобто цього року ми спостерігаємо значне зростання популярності дистанційної форми подачі документів, – зазначив Микола Вікторович. – Також приємно зазначити високі бали наших вступників. Так, на напрям підготовки «Менеджмент» першим у рейтингу є абітурієнт, у якого сума балів трьох сертифікатів і середнього бала атестата дорівнює 789,2 (з 800 можливих), на «Правознавство» – 784,7. А п’ятдесятий в рейтингу абітурієнт з сумою балів 736,3, тобто конкуренція висока, і ми сподіваємося, що традиційно кращі абітурієнти залишаться в ДНУ».

Микола Вікторович наголосив, що прийом заяв триватиме по 31 липня включно, і приймальна комісія ДНУ працює без вихідних. Вступники, які мають складати творчі конкурси, подають заяви про вступ по 20 липня та, власне, проходять творчі конкурси 20-31 липня. До одинадцятого липня подають заяви бакалаври, які бажають здобути в ДНУ освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста і магістра.

«Загалом план прийому до Дніпропетровського національного університету за кошти державного бюджету цього року становить 3 760 осіб, включаючи підготовку за ОКР бакалавр, спеціаліст, магістр за денною та заочною формами навчання. Держзамовлення в ДНУ збільшилося у порівнянні з минулим роком на 187 місць. Цього року обсяги держзамовлення визначала Колегія Міністерства освіти і науки України, потім з ВНЗ було укладено договори на підготовку фахівців за державним замовленням, що, на нашу думку, оптимізує процедуру розподілу місць держзамовлення та дисциплінує ВНЗ у виконанні цих договорів», – зазначив ректор ДНУ ім. О. Гончара.


Поділіться з друзями:   

Останні новини