З кожним днем «Електронний вступ 2011» стає все більш популярним серед абітурієнтів

У деяких засобах масової інформації з’явилася інформація щодо заяв заступника голови Верховної Ради України Миколи Томенка стосовно системи «Електронний вступ 2011». Тож, МОНмолодьспорт зазначає.


«Електронний вступ 2011», впроваджений Міністерством освіти і науки, молоді та спорту як експеримент, не порушує права вступників. Відповідно до наказу МОНмолодьспорту від 28.03.2011 N291 «Про запровадження у 2011 році у вищих навчальних закладах експерименту «Електронний вступ 2011», зареєстрованого Міністерством юстиції України 20.04.2011 N491/19229, вищі навчальні заклади III-IV рівнів акредитації усіх форм власності та підпорядкування повинні забезпечити участь в експерименті під час проведення вступної кампанії.

Відповідно до зазначеного наказу, електронний вступ в 2011 році проводиться у формі експерименту, мета якого – удосконалення процедури подачі абітурієнтами заяв до вищих навчальних закладів, зменшення черг у приймальних комісіях та зменшення витрат вступників і членів їх сімей на транспорт.

В експерименті можуть взяти участь абітурієнти, які вступають на денну форму навчання до ВНЗ III-IV рівнів акредитації, незалежно від форми власності. Вступники мають право подавати документи для вступу як в електронному, так і в традиційному (паперовому) вигляді.

Абітурієнти, які зареєструвалися у системі «Електронний вступ 2011» мають можливість обрати 5 вищих навчальних закладів за трьома напрямами у кожному вищому навчальному закладі.

Вищий навчальний заклад отримавши електронні заяви або допускає їх до участі у конкурсі, або відхиляє. Про причину відмови вступникові повідомляють за вказаною при реєстрації електронною адресою.

Окрім того, вже впродовж трьох років працює система «Конкурс», до якої обов’язковому порядку вносяться дані про вступників, які беруть участь у конкурсі. Усі дані синхронізуються і вносяться до Єдиної державної бази з питань освіти. Зазначимо, що заручниками обставин не стане жоден вищий навчальний заклад чи вступник, оскільки ніяких паралельних списків немає й не може бути.

Приймальні комісії ВНЗ, які працюють із «Електронним вступом 2011» станом на сьогодні мають повноцінний доступ до роботи із системою. Питання щодо конвертації внутрішніх баз вищих навчальних закладів є некоректним, оскільки робота із «Електронним вступом 2011» не потребує встановлення додаткового програмного забезпечення.

Особливих технічних можливостей для вищих навчальних закладів не потрібно. Усі ВНЗ, які працюють із «Електронним вступом 2011», мають достатнє технічне забезпечення, що дозволяє працювати безперешкодно.

Для вищих навчальних закладів відкрито «гарячу телефонну лінію» - (044) 239-86-20. На усі запитання надаються відповіді. Станом на сьогодні, робота із системою є злагодженою. До Єдиної державної бази з питань освіти внесено понад 214 тисяч заяв вступників. До ВНЗ подали заяви майже 47 тисяч вступників, більше 16,5 тисяч з них скористались можливістю подати свої заяви через систему «Електронний вступ 2011».


Поділіться з друзями:   

Останні новини