Держінспекція навчальних закладів «слідкує» за роботою приймальних комісій

Державна інспекція навчальних закладів України проводить моніторинг вступної кампанії 2011 року в усіх регіонах України з метою своєчасного виявлення та ліквідації можливих порушень чи проблем.  


Відповідно, інспекція постійно збирає оперативну інформацію управлінь освіти і науки ОДА, голів обласних рад ректорів, а також користується інформацією у ЗМІ, від громадських спостерігачів, від осіб, що звертаються на «гарячу лінію» Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Кожна окрема проблема, що виникає у приймальній комісії того чи іншого навчального закладу, вирішується локально. Станом на 14.07.11 держінспекція перевіряла роботу 23 вищих навчальних закладів.

За результатами моніторингу, виявлені окремі випадки порушень, що були негайно ліквідовані. Про це йдеться у проміжному звіті Державної інспекції навчальних закладів.

Зокрема, перевірено інформацію про нарахування додаткових балів дипломанту турніру юних правознавців (про це повідомляли спостерігачі «Опори») в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Встановлено, що насправді абітурієнту Бойчуку М.Г. додаткові 40 балів були нараховані за диплом ІІ ступеня Малої академії наук України відповідно до ч.12.2, 12.3 п. 12 Умов прийому до вищих навчальних закладів на 2011 рік.

В ряді вищих навчальних закладів, і не лише м. Києва, були виявлені порушення наступного характеру: відсутність необхідної інформації (про ліцензії, про склад приймальної комісії, про вимоги до творчих конкурсів, про телефони «гарячої лінії» тощо) на стендах для абітурієнтів; несвоєчасне внесення даних про абітурієнтів до системи «Конкурс»; відсутність апеляційної комісії або неналежне ведення книги скарг.

У звіті держінспекції також йдеться про те, що «інші проблемні питання, характерні для вступної кампанії попередніх років, зокрема щодо зарахування абітурієнтів із сертифікатами менше 124 балів, внесення благодійних коштів, укладання контракту до зарахування, безпідставне зарахування осіб, на даному етапі прийому документів не зафіксовано».

Інспекція й надалі спостерігатиме за перебігом вступної кампанії та перевірятиме роботу приймальних комісії ВНЗ в усіх регіонах України.


Поділіться з друзями:   

Останні новини