Громадянська мережа ОПОРА наголосила на основних недоліках ЗНО-2011

2 серпня у прес-центрі ІА УНІАН відбулася прес-конференція на тему: «Попередні підсумки вступної кампанії 2011 – за крок до фінішу».


Учасники заходу зосередили свою увагу на ключових проблемах, які виникли під час завершення та перегляду результатів зовнішнього незалежного оцінювання і зловживань під час вступу до ВНЗ, виявлених до етапу зарахування.

Трьома основними недоліками організації цьогорічного тестування, як одного з найважливіших етапів вступної кампанії, є:

  • Необґрунтовані зміни змісту програм у грудні 2010 року, що призвело до зменшення фактичного часу на підготовку абітурієнтів;
  • Проблеми з доставкою сертифікатів учасникам тестування, без яких останні не змогли взяти участь у ЗНО та, як результат, у цьогорічній вступній кампанії;
  • Зволікання з перевіркою робіт, що фактично позбавило права абітурієнтів на оскарження результатів ЗНО шляхом звернення до Апеляційної комісії УЦОЯО. Так, перші оцінки учасники основної сесії тестування отримали лише 25 червня, а останні – 5 липня, коли вже розпочався прийом документів до ВНЗ. Зважаючи на те, що розгляд апеляцій може тривати до 10 днів, не всі ризикнули скористатися цією можливістю. Замість минулорічних 7 днів, бланк А, який не потребує відкритих відповідей, перевірявся до 16 днів.

У результаті розгляду 3206 апеляцій 79% оцінок залишили без змін, 12% - підвищено, а 2% - знижено.


Поділіться з друзями:   

Останні новини