Наступний крок в глобальній автоматизації освіти - ЄДЕБО

Міністр Дмитро Табачник задоволений цьогорічним нововведенням - "Електронним вступом".


«Окремо хочу наголосити на експериментальній реалізації «Електронного вступу 2011». Попри зауваження, а подекуди й необ’єктивну критику стосовно проведення цього експерименту, він, як первинний етап, відбувся успішно. Понад 10% абітурієнтів скористалися сервісом електронного вступу», - розповів Дмитро Табачник під час нещодавної прессконференції.

Зазначимо, що найактивнішими виявилися абітурієнти з Київської, Донецької, Львівської, Одеської, Хмельницької областей та міста Києва. Загалом подано майже 150 тисяч заяв.

«За нашими даними більше 65 тисяч електронних заяв від вступників подано до вищих навчальних закладів інших міст, що безумовно знизило напругу і черги у приймальних комісіях, а по-друге, зекономило значні кошти родинам абітурієнтів, понад 13 млн. грн. На першому етапі реалізації проекту «Електронний вступ» нами відпрацьовано технологію співпраці з «Укртелекомом» - найпотужнішим оператором, який має необхідні захищені канали передачі інформації. Звичайно, нами виявлено окремі прогалини, вони розв’язувалися. Найголовніше, що система «Електронний вступ» отримала довіру громадян. Запровадження інформаційних технологій у вступну кампанію стає реальністю. Більше того, це один з елементів Єдиної Державної Електронної Бази Освіти (ЄДЕБО), що створюється в Україні за рішенням Уряду», - сказав Дмитро Табачник.


Поділіться з друзями:   

Останні новини