Львівська політехніка стала найпопулярнішим ВНЗ серед абітурієнтів

До Національного медичного університету імені Богомольця подали понад 11 тисяч заяв.


При бюджетному наборі 755 осіб. Конкурс сягав 10 чоловік на місце. А якщо не враховувати пільговиків - то 15-20 чоловік на місце. Проблем зі студентами не мав жоден медичний виш, кажуть в Міністерстві охорони здоров'я.

Задоволені результатами цьогорічного набору і у профільному міністерстві, про що повідомив глава Міносвіти Дмитро Табачник.

"Державне замовлення буде виконано. Хоча в низки навчальних закладів південних і східних областей значне зменшення кількості випускників цього року порівняно з минулом роком є складності і не виконується держзамовлення на напрямки інформаційні, математичні, фізика, природничі, інженери", - повідомив .

Найбільше заяв абітурієнти подали до Львівської політехніки, Університету Імені Івана Франка, Національного авіаційного університету, КПІ та Університету імені Тараса Шевченка. Перші чотири виші за прохідний вважали бал 124, згідно з державними стандартами. Лише університет Шевченка підняв цю планку до 150 балів, щоб пройшли найкращі. Кандидатів, кажуть тут, не бракувало на жодному факультеті. Навіть на радіофізичному, за який найбільше боялися. В останній момент держава навіть виділила додаткові місця.


Поділіться з друзями:   

Останні новини