Ректори отримали догани, але це лише попередження

У цьому році бюджетних місць виявилося більше, ніж бажаючих на них вчитися.


За невиконання держзамовлення ректорам запорізьких вузів міністр освіти і науки Дмитро Табачник оголосив догану. У немилість потрапили 14 державних вищих навчальних закладів, серед них Запорізький національний університет, Запорізький національний технічний університет і Запорізька державна інженерна академія.

- Держзамовлення, який необхідно було виконати за середніми кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, спеціаліста та магістра, у нас виконаний повністю як за денною, так і за заочною формами навчання, - каже виконувач обов'язків ректора Запорізького національного університету Олександр Бондар. - Недобір існує тільки по стаціонару бакалаврату, де з 430 місць ми не заповнили 28, за напрямками: фізика, прикладна фізика і математика. Що стосується контракту, плани по набору встановлені не були. У коледжі у нас повний набір.

В інженерній академії недобрали лише 53 абітурієнта-першокурсника, але і це, за словами фахівців, питання узгоджений.

- Ми дійсно недобрали абітурієнтів на металургію, гідроенергетику, гідротехніки і машинобудування, але ці місця були узгоджені з міністерством, тому фактично невиконання не було, - говорить відповідальний секретар приймальної комісії Микола Світанько.

Як стверджують у вузах, догана нічим не загрожує, а є всього лише попередженням для ректорів. При цьому якість академічних груп у вузах обіцяють не зменшувати і наукових співробітників не скорочувати.


Поділіться з друзями:   

Останні новини