Відбулось пробне зовнішнє незалежне оцінювання з 11 предметів

9 квітня пройшло пробне зовнішнє незалежне оцінювання з математики, історії України, англійської, німецької, іспанської, французької, російської мов, біології, географії, фізики, хімії.


Пробне ЗНО проводиться з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення тестування. Оскільки у 2016 році державна підсумкова атестація з математики та історії України (період ХХ – початок ХХІ століття) проходитиме у формі зовнішнього незалежного оцінювання, сертифікаційна робота з цих предметів включатиме завдання, результати яких будуть зараховані до атестату про повну загальну середню освіту, а також використовуватимуться під час прийому до вищих навчальних закладів.

Сертифікаційна робота з історії України складатиметься з двох частин. Перша частина міститила 30 завдань періоду ХХ – початку ХХІ ст., результати виконання яких під час основної сесії зараховуватимуться як державна підсумкова атестація, друга частина – від найдавніших часів до кінця ХІХ ст. Результати виконання завдань обох частин будуть використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів.

Сертифікаційна робота з математики міститила 33 завдання, 3 з них (31–33) – були відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Спосіб та етапи виконання цих завдань, учасник зовнішнього незалежного оцінювання має записати до бланка відповідей Б. Під час основної сесії ЗНО результат виконання завдань 1–28, 31, 32 буде зараховуватися як державна підсумкова атестація, результат виконання завдань всієї сертифікаційної роботи буде використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів.

Як наголошують в УЦОЯО, результати пробного ЗНО не використовуються для оцінювання рівня навчальних досягнень учасників і для конкурсного відбору до вищих навчальних закладів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини