Кабмін збільшить на 12,3% держзамовлення на підготовку фахівців у вишах у 2016 році

5 липня, під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка відбулося засідання Урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку.


Члени Урядового комітету схвалили проект постанови «Про державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2016 році», - передає Урядовий портал.

Проект постанови розробило Міністерством економічного розвитку і торгівлі на підставі пропозицій більше 50 державних замовників у межах бюджетних асигнувань, передбачених Держбюджетом на 2016 рік.

Загальний обсяг підготовки і прийому фахівців у 2016 рік, відповідно до проекту постанови, на 12.3%більший, ніж у 2015 році.

Зокрема, обсяг прийому держзамовлення на підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» пропонується на рівні 67,5 ти. осіб; «бакалавр» 90,7 тис. осіб;  «спеціаліст» - 42,9 тис. осіб; «магістр» – 60 тис. осіб. Прийом до аспірантури та докторантури за держзамовленням пропонується – 4,6 тис. осіб та 493 особи відповідно.

Підготовлений Мінекономрозвитку проект буде розглянутий на найближчому засіданні Уряду.


Поділіться з друзями:   

Останні новини