Автоматизована система розподілу держзамовлення працюватиме в інтересах абітурієнта, - Лілія Гриневич

Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час прес-конференції на тему «Особливості вступної кампанії - 2016».


“Цього року абітурієнти подаватимуть лише електронні заяви. Тому ті з них, хто потребують допомоги у подачі документів, можуть звернутись до будь-якого університету, де будуть працювати консультаційні пункти, де можна буде подати документи у будь-який виш”, - наголосила Міністр.

Гриневич наголосила, що кожен абітурієнт в 2016 році зможе подати 15 заяв на 5 різних спеціальностей у будь-який університет за власним вибором.

По розрахунку Лілії Гриневич, близько половини абітурієнтів зможуть навчатись за рахунок державного бюджету. Автоматизована система розподілу державного замовлення забезпечить справедливий розподіл. Система буде враховувати, у першу чергу, інтереси абітурієнтів.

“Якщо абітурієнт потрапить у вищій навчальний заклад, де не набирається необхідна кількість студентів, щоб там могла бути відкрита група по цій спеціальності, то вони будуть спрямовані системою на місце державного замовлення в інший навчальний заклад”, - наголосила Гриневич. Такий механізм дозволить, на її думку, дозволить зберегти держзамовлення на технічних спеціальностях саме у технічних університетах.

Крім цього Міністр повідомила про збільшення державного замовлення у першу чергу на молодшого спеціаліста та магістра у цьому році.

Також у прес-конференції також взяли участь Перший заступник Міністра Інна Совсун та директор департаменту вищої освіти Олег Шаров.

Нагадаємо, 6 липня Кабмін затвердив обсяги державного замовлення. Загальний обсяг підготовки і прийому фахівців у 2016 рік, відповідно до проекту постанови, на 12.3%більший, ніж у 2015 році.


Поділіться з друзями:   

Останні новини