Інна Совсун: Системних проблем з електронним вступом немає

Сьогодні, 13 липня, відбувся брифінг Першого заступника міністра освіти і науки України Інни Совсун щодо подачі заяв на вступ до вищих навчальних закладів в електронній формі.


Крім неї в заході взяли участь т.в.о. директора ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік, заступник директора з розвитку ДП «Інфоресурс» Олексій Самойлов, а також  Директор департаменту вищої освіти міністерства Олег Шаров.

Присутні журналісти озвучили проблеми, які виникають в абітурієнтів при роботі з системою електронного вступу. Серед них відсутність доступу до системи та неможливість обрати необхідний виш серед столичних вищих навчальних закладів.

“Ми маємо 269 тисяч поданих заяв, тому система не лежить, а працює. Проблеми є, але вони вирішуються вступна кампанія йде у потрібному темпі і навіть активніше ніж у попередні роки. При вишах працюють консультаційні пункти, тому якщо абітурієнт потребує допомоги, то він зможе прийти і її отримати” – зазначила Інна Совсун.

Також вона радила надсилати їй особисто або керівнику департаменту вищої освіти скріншоти з проблемними моментами в роботі системи.

Заступник міністра наголосила, що навантаження на систему зросло через необхідність завантаження сканкопії додатку до атестату та сама кількість заяв, яка значно зросла у цьому році. Також вона озвучила відсотки поданих електронних заяв у попередні роки:

  • 2013 рік – 28%,
  • 2014 рік – 38%,
  • 2015 рік – 39%.

“Мати можливість подати заяву через мережу Інтернет це однозначно краще, ніж  їхати у спекотну погоду до університету щоб подати документи. Система працює, хоча в перші дні вона дійсно збоїть. Ми завжди звертались до абітурієнтів та просили не поспішати з поданням заяви, а використати ці  перші  дні для вивчення своїх можливостей. З кожним наступним днем подати електронну заяву буде простіше”, - зазначив Директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

При цьому він пообіцяв, що Міносвіти буде працювати над цією проблемою та намагатись забезпечити стабільну роботу системи з першого дня подання заяв у наступному році.

Детальніше у відео "Педагогічної преси":


Поділіться з друзями:   

Останні новини