Міносвіти інформує про більшу активність абітурієнтів порівняно з минулим роком

В цьому році станом на кінець дня 17.07.2016 р. 312 тис. абітурієнтів подали 956 тис. заяв на вступ до вищих навчальних закладів.


Таким чином,  кількість абітурієнтів, які подали свої документи протягом семи днів вступної кампанії збільшилась на 55 тис, а кількість заяв на 97 тис. у порівнянні з аналогічним періодом 2015 р.

“Ми спостерігаємо позитивну динаміку подачі заяв на вступ порівняно з минулим роком. Як свідчить статистика, кількість поданих заяв, а також кількість абітурієнтів, що успішно подали документи на вступ до ВНЗ, збільшилась в цьому році, хоча кількість випускників шкіл скоротилася на 18 тис. осіб порівняно з 2015 р.”, -  зазначив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров.

Єдиний день вступної кампанії цього року, в який обсяг поданих заяв не перевищував показники за аналогічний період 2015 року – перший день прийому документів.

“Враховуючи особливості перших днів роботи системи, було введено обмеження на розмір скан-копій атестатів, які в цьому році вперше довантажувалися абітурієнтами. Також був доданий ще один потужний сервер. Сьогодні динаміка реєстрації заяв свідчить, що до завершення вступної кампанії усі абітурієнти встигнуть подати документи у обрані виші”, - пояснив Олег Шаров.

Після семи днів вступної кампанії до ТОП-5 найпопулярніших серед абітурієнтів університетів увійшли: КНУ ім. Тараса Шевченка – 32тис 823 заяви, ЛНУ ім. Івана Франка – 30тис 711 заяв, НУ "Львівська політехніка" – 26тис 467заяв, НТУУ «Київський політехнічний інститут» - 18тис 891 заява, Київський національний торговельно-економічний університет – 17тис 640 заяв.

Прийом документів на вступ до вищих навчальних закладів триватиме до 18 години 27 липня.


Поділіться з друзями:   

Останні новини