Grade Teacher — інноваційна програма професійного розвитку вчителів англійської мови

Програма була розроблена працівниками Grade Education Centre та мала на меті створити нову можливість підвищення кваліфікації викладачів англійської.


Остаточний курс отримав назву Grade Teacher.

У 2020 році він отримав схвалення Міністерства освіти та науки України (лист № 22.1/12-Г-329 від 03.06.2020, лист № 22.1/12-Г-817 від 08.10.2020, лист № 22.1/12-Г-818 від 08.10.2020). Процес розробки був інтенсивним; підґрунтям стали найсучасніші тенденції викладання англійської всім, незалежно від вікової групи. Мінливі часи вимагають гнучкого підходу, тож команда намагалася створити курс, протягом якого учасники отримали б найрізноманітніші знання, уміння і навички, що допомогло б у роботі зі студентами різного віку.

Всі учасники навчання по затвердженій програмі отримують міжнародні сертифікати по викладанню англійської як іноземної, наряду з можливістю подальшого професійного розвитку. Grade Teacher містить:

  1. підготовчі курси до TKT (Teaching Knowledge Test), де кожен модуль зараховує 30 професійних годин обов’язкової підготовки;

  2. CELT-P (Certificate in English Language Teaching — Primary) - зараховує 150 професійних годин обов’язкової підготовки;

  3. CELT-S (Certificate in English Language Teaching — Secondary) - зараховує 120 професійних годин обов’язкової підготовки.

Програмою Grade Teacher можуть скористатись:

  • вчителі англійської в молодших класах загальноосвітніх шкіл;

  • вчителі англійської середніх і старших класів загальноосвітніх шкіл;

  • фрилансери і репетитори;

  • вчителі англійської приватних учбових закладів;

  • викладачі курсів і мовних центрів.

Grade Education Centre є офіційним платиновим партнером і найбільшим ліцензійним центром Cambridge Assessment English в Україні. Вже більше 10 років представники компанії викладають англійську і діляться своїм досвідом з вчителями по Україні та за кордоном. Основними принципами роботи вчителя вони вважають гармонійне поєднання професіоналізму та особистісних якостей у викладанні. Усі члени команди працюють за цими правилами, що знайшло відображення в програмі Grade Teacher.

До інших переваг належать:

  • збагачення досвіду практичної направленості від найкращих тренерів і колег з усієї України;

  • по закінченню кожен учасник отримує сертифікат про проходження курсу, що відповідає вимогам МОН України;

  • курси сформовані на основі багатої методичної бази і міжнародних стандартів викладання від Кембриджу;

  • можливість отримати базу міжнародного рівня викладачів англійської від Cambridge Assessment English;

  • розширення можливостей і свободи вибору, оскільки програма затверджена МОН, а отже має таку ж значимість, як і звичайні курси підвищення кваліфікації.

За словами представника Grade Education Centre, програма була створена з метою ознайомити викладачів із тим, як викладають у найпродвинутіших школах, дати уявлення професійної термінології, щоби надати можливість штудіювати сучасну методичну літературу, розуміти структуру посібників і підручників британських видань та принцип побудови підручника, розділу, уроку та вправи.

Крім того, за словами Лідії Симак, академичного директора компанії, важливим завданням було формування у вчителів розуміння різних принципів практики і розвитку мовних навичок, щоб вони мали можливість підлаштовувати наявні матеріали під розмір і потреби групи.

Grade Education Centre очевидно сприяє розвитку вчительської культури і підвищенню кваліфікації всіх викладачів англійської, незалежно від обставин їхньої роботи.


Поділіться з друзями:   

Останні новини