Де підробити київському студенту?

Студенти вищих навчальних закладів завжди прагнуть підзаробити.


Студентами рухає не тільки бажання отримати додаткові гроші на витрати, а й прагнення набратися досвіду, навчитися спілкуванню і роботі в колективі. Це  також буде додатковою перевагою при подальшому працевлаштуванні.

Переглянути вакансії для студентів можна на сайті http://kiev.trud.com/jobs/rabota_dlja_studentov, там кожен бажаючий зможе знайти роботу до душі.

Що потрібно врахувати?

Складне завдання при виборі підробітку для студента - поєднати навчальний процес і роботу. Не можна зовсім закидати навчання - це треба першочергово враховувати при виборі роботи. Роботодавці також розуміють ситуацію, а тому вимоги, що висуваються до студентів, завжди менш суворі, ніж до інших претендентів. Керівник, який приймає на роботу майбутнього фахівця, витрачає час на його початкове навчання, а тому чекає від студента відповідальності та сумлінного виконання обов'язків. У майбутньому це може принести свої плоди: якщо студент себе добре зарекомендував, то він може розраховувати на постійне працевлаштування у цій компанії після закінчення вузу.

Особливості пошуку

У Київському регіоні великий вибір вакансій для багатьох груп претендентів, у тому числі і студентів. Першою роботою може стати спеціальність:

  • бармена;
  • кур'єра;
  • оператора на телефон;
  • аніматора;
  • менеджера з продажу та інші.

Популярною є також сфера промоушена, тобто консультація клієнтів про певний вид товарів чи послуг, тому багато студентів починають трудову діяльність саме з цього.

Потрібно обирати роботу, графік якої максимально підходить для студента. Це можуть бути декілька денних годин, вечірня зміна, вихідний день. Деякі вважають за краще працювати в літні канікули.

З чого почати пошуки?

Кращим місцем для пошуку роботи прийнято вважати спеціалізовані портали в мережі Інтернет. Там можна відфільтрувати непотрібну інформацію, залишивши ті варіанти, які підходять найбільше, що значно скорочує час пошуку. Переглянувши дані сайту Trud.com, можна швидко скласти список відповідних вакансій і, озброївшись резюме, сміливо йти на співбесіду або відіслати його роботодавцю по електронній пошті.
Якщо з першого разу знайти роботу не вийшло, не варто впадати у відчай. Можна оформити підписку на розсилку свіжих вакансій і щодня отримувати на електронну скриньку останні новини.


Поділіться з друзями:   

Останні новини