10 липня 2014, 09:25
Наука
В ОНАХТ активно залучають молодь до наукової роботи
Збільшилося число студентів, які беруть участь у міжнародних, всеукраїнських, міжвузівських конференціях.
Нещодавно в урочистій обстановці пройшла Х Всеукраїнська наукова конференція студентів за напрямком підготовки “Харчові технології”, яка традиційно проводиться в стінах ОНАХТ з 2008 року, повідомляє прес-служба академії.

На першому пленарному засіданні проректор з наукової роботи і міжнародних зв'язків ОНАХТ Л.В. Капрельянц у вступному слові подякував всіх студентів, що виявили бажання взяти участь у ювілейній конференції. На цьогорічному заході взяли участь понад 215 студентів з різних профільних навчальних закладів Києва, Харкова, Львова, Білої Церкви, Дніпропетровська, Кременчуга, Одеси та ін.
Прогресивні технології переробки сільськогосподарської сировини в харчові продукти, проблеми створення сучасних продуктів харчування підвищеної харчової цінності, товарознавство й експертиза товарів, сучасне обладнання переробних і харчових виробництв, автоматизація виробничих процесів, удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв, актуальні проблеми економіки і менеджменту у ресторанному господарстві та харчовій промисловості — саме за такими напрямками проходило обговорення представлених робіт. Усього було представлено майже 180 усних та стендових доповідей. По більшості з них велося активне обговорення Хочеться відзначити високий рівень представлених стендових робіт. Автори кращих доповідей отримали грамоти й подяки.
На заключному пленарному засіданні доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів, відповідальна за науково-дослідну роботові студентів ОНАХТ І.В. Солоницька подякувала всіх студентів, що взяли участь у конференції за цікаві й змістовні матеріали, а також їх наукових керівників за високий рівень представлених доповідей.