Студенти Національного університету харчових технологій змагатимуться зі студентами Ізраїлю

19  вересня  на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу Національного університету харчових технологій (НУХТ) відбувся черговий майстер-клас.


Цього разу тонкощами професії зі студентами та викладачами ділився віце-президент Асоціації шеф-кухарів Ізраїлю, один із найвідоміших шеф-кухарів Ізраїлю, володар численних премій, титулів і звань, в тому числі бронзового призера Всесвітнього кулінарного конкурсу, Геннадій Манусіс.

Зустріч визнаного фахівця зі студентами відбулася в рамках лабораторного заняття по кулінарних технологіях з предмету «Етнічні кухні», тож шеф розпочав майстер-клас із розповіді про традиційну кухню Ізраїлю, про вимоги та підходи до приготування страв, розкрив суть поняття «кошерна їжа». Також фахівець познайомив присутніх зі вмістом своєї «чарівної» валізки, де компактно зберігаються всі інструменти шефа, тож він завжди готовий до приготування будь-якої страви, будь-якої складності і з будь-яких інгредієнтів.

Гість разом зі студентами приготував легкий салат із соусом «Манго» та карпаччо 2-х видів із помідорами по марокканськи, які всі присутні могли продегустувати. А ще вчив як правильно і безпечно заточувати ножі, де і як вони повинні лежати при обробленні продуктів і розкрив ще багато кулінарних секретів.

На майстер-клас завітали викладачі та студенти й інших кафедр НУХТ – молекулярної та авангардної гастрономії й винного і гастрономічного туризму.

Наприкінці зустрічі завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Михайло Пересічний вручив Геннадію Манусісу пам’ятний знак та ювілейну медаль від Асоціації кулінарів України.

Підсумком цікавого та плідного спілкування стала домовленість щодо проведення україно-ізраїльського студентського кулінарного конкурсу, коли студенти НУХТ продемонструють набуті під час навчання знання і навички в Ізраїлі, а ізраїльські студенти дивуватимуть українське журі, завітавши до Києва.

Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини


Найкращі ЗВО