В Національному університеті харчових технологій побував міністр аграрної політики та продовольства України
15 жовтня в Національному університеті харчових технологій (НУХТ) побував міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка.
У цей день у виші зібралися керівники й працівники підприємств харчової та переробної галузі, представники уряду, виконавчої влади, профспілок. За традицією, що склалася впродовж років, харчовики України святкують своє професійне свято в НУХТ – Альма матер більшості із них.
Як і завжди гостям презентували інноваційні розробки, новітні технології, зразки продукції, створеної студентами та викладачами Національного університету харчових технологій. Кожний факультет представив якусь цікавинку й зумів здивувати досвідчених працівників галузі. Факультет технології м’ясо-молочних та парфумерно-косметичних продуктів представив широкий асортимент ковбасних виробів і живий «експонат» – куріпку породи «Фараон». Діючі автоматичні стенди презентував факультет автоматизації і комп’ютерних систем. Зразки, протестованої на наявність ГМО, продукції, а також функціональні харчові продукти демонстрував факультет технології оздоровчих продуктів та харчової експертизи. Факультет бродильних, консервних і цукрових виробництв частував ексклюзивними напоями власного виробництва. Стенд факультету хлібопекарських і кондитерських виробництв вражав полем пшениці з волошками й маками, де кожний колосок був випечений окремо. А родзинкою виставки стала експозиція факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, який презентував останній світовий тренд – молекулярну гастрономію й підготував сюрприз для інших факультетів – страви-символи кожного з них із віршованими підписами, а також представив головний корпус університету з тіста й крему з карамельними вікнами. Міністр та гості не приховували свого захоплення майстерністю й творчою креативністю колективу НУХТ. Голови галузевих асоціацій та керівники підприємств висловлювали щиру вдячність за підготовлених у навчальному закладі фахівців – «Ваші випускники – не тільки ваша гордість, а й наша гордість», – рефреном звучало цього дня.
Свої вітання харчовикам надіслав Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов. Також працівників харчової галузі привітав міністр Ігор Швайка і вручив почесні грамоти Міністерства агропромислової політики та подяки міністра агропромислової політики. Серед нагороджених і фахівці НУХТ – професори Іван Малежик, Микола Прядко, Олександр Бессараб. Крім того, Почесною грамотою Мінагрополітики був нагороджений колектив університету. Грамоту ректорові університету Сергію Іванову вручив міністр Ігор Швайка.
Також у рамках свята відбулося вручення подяк начальника генерального штабу – головнокомандувача Збройних Сил України підприємствам харчової галузі, які надали вагому допомогу учасникам АТО.
Зі щирими привітаннями до працівників галузі звернувся ректор НУХТ Сергій Іванов. Також з вітальним словом виступили почесні доктори вишу, відомі голландські вчені Хенк Доннерс та Хууб Ліліевельд.
Завершилися урочистості святковим концертом, підготовленим студентами університету.
Фото:




