У НУХТ відкрився пекарський центр фінської компанії «Лейпурін»

26 листопада в Національному університеті харчових технологій відбулося урочисте відкриття пекарського центру фінської компанії «Лейпурін».


В урочистостях взяли участь: віце-президент компанії «Лейпурін» Матті Вайянен, генеральний директор «Лейпурін» (Україна) Світлана Лерник, директор київської філії Технологічної групи «Maresto» Борис Груздов, представник компанії «Нордік шугерт» (партнера компанії «Лейпурін») Тімо Піолла, проректор НУХТ з наукової роботи та міжнародних зв’язків Тетяна Мостенська, декан факультету хлібопекарських і кондитерських виробництв НУХТ Олександр Шевченко, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Володимир Ковбаса, генеральний директор об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, декани факультетів, завідувачі кафедр, викладачі, студенти.

Табличку з назвою центру урочисто прикріпив віце-президент «Лейпурін» Матті Вайянен, він же разом із проректором Тетяною Мостенською перерізав стрічку й урочисто відкрив центр. Проректор і декан факультету Олександр Шевченко висловили щиру подяку партнерам за надану можливість навчати студентів та здійснювати наукові дослідження на найсучаснішому обладнанні з використанням інноваційних світових технологій. Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса адресував слова подяки випускникам кафедри, які посприяли у відкритті центру і, зокрема нинішньому співробітнику компанії «Лейпурін» Олександру Кузьмінському.

Високо оцінила рівень підготовки випускників НУХТ і подякувала за це викладачам генеральний директор «Лейпурін» (Україна) Світлана Лерник. Вона, зокрема наголосила, що фахівці компанії підбирали для оснащення центру найкращі й найсучасніші зразки техніки, готові ділитися технологіями й всебічно сприяти підготовці висококваліфікованих спеціалістів, яких так потребує галузь. Також пані Світлана презентувала підручник, випущений компанією і до якого увійшли всі тонкощі й секрети понад 100-річного успіху однієї з провідних фірм світу.

Від студентів й аспірантів, які отримали унікальну можливість долучатися до новітніх світових технологій, зі словами подяки виступила магістрантка Любов Мазур. Вона ж вручила гостям сувеніри на згадку про університет.

Тепер студенти й викладачі НУХТ мають можливість працювати на тістомісильній машині, тісторозкатувальній і формуючій машині, випікати увесь асортимент хлібобулочної та кондитерської продукції у хлібопекарських печах швейцарського виробництва. Напередодні технологи компанії «Лейпурін» провели майстер-клас зі студентами кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів й усі присутні на церемонії відкриття центру могли продегустувати виготовлену ними продукцію – хлібні й булочні вироби, тістечка, печиво, кекси. А вже 27 листопада у центрі розпочалися перші лабораторні заняття студентів кафедри.

Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини


Найкращі ЗВО