Студенти НУХТ – традиційно серед переможців Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт «Золотий каштан»

Клуб пакувальників України та ІАЦ «Упаковка» за підтримки Міністерства освіти та науки України провів X Всеукраїнський конкурс наукових студентських робіт із актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан».


10 листопада, за традицією, що склалася впродовж останніх років, на базі Національного університету харчових технологій (НУХТ) відбулася підсумкова конференція, на якій свої наукові роботи захистили цьогорічні переможці конкурсу.

Конференцію відкрила проректор НУХТ з наукової роботи Тетяна Мостенська. Вона привітала присутніх й побажала їм наснаги й подальших успіхів і високих досягнень.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися: завідувач відділу зв’язків із громадськістю Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України Оксана Вернидуб, начальник відділу технологій виробництва харчових продуктів Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Валентина Заєць, президент Клубу пакувальників України, головний редактор журналу «Упаковка» Валерій Кривошей, директор представництва DOW Europe GmbH в Україні Олександр Олександров. Модератором конференції виступив завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв НУХТ Олександр Гавва.

Подані на конкурс роботи, оцінювалися у номінаціях: конструювання та дизайн упаковки; технології і обладнання виготовлення пакувальних матеріалів та упаковки; технології пакування та пакувальне обладнання; упаковка – елемент логістики; технології і обладнання переробки використаної упаковки.

Рішенням журі були визначені 20 переможців конкурсу, серед яких, що стало вже доброю традицією, і студенти факультету інженерної механіки та пакувальної техніки Національного університету харчових технологій: Ірина Звоник («Дослідження впливу фізико-хімічних властивостей на адгезію між шарами в багатошарових пакувальних матеріалах», науковий керівник – доцент Микола Якимчук), Альона Гриценюк («Оптимізація геометричних параметрів м’якої упаковки для пакування харчових продуктів», науковий керівник – професор Олександр Гавва), Юрій Холодний («Дослідження динаміки перехідних процесів у пакувальних машинах», науковий керівник – Анатолій Соколенко), Богдан Лук’яненко(«Удосконалення процесу різання харчових продуктів дисковими робочими органами», науковий керівник – Олексій Губеня), Антон Гордієнко («Розроблення нового виду індивідуальної упаковки для продукції харчової промисловості з урахуванням логістичних аспектів», науковий керівник – доцент Віктор Струнін).

Переможці були нагороджені дипломами Міністерства освіти і науки України,  золотими медалями від Клубу пакувальників України, подарунками від НУХТ. Також були вручені відзнаки Клубу пакувальників фірмам, що надали підтримку й виступили спонсорами конкурсу. Зазначимо, що троє з переможців отримали пропозицію від журналу «Упаковка» опублікувати результати своїх досліджень на шпальтах видання.

Завершили роботу конференції президент Клубу пакувальників України Валерій Кривоший та декан факультету інженерної механіки та пакувальної техніки НУХТ Сергій Блаженко.

Після завершення конференції викладачі вишів України, у яких готують спеціалістів різних галузей пакувальної індустрії, скористалися нагодою, щоб обговорити питання підготовки фахівців, зокрема у рамках круглого столу розглянули особливості підготовки дизайнерів упаковки.

 


Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини


Найкращі ЗВО