НУХТ – партнер Всеукраїнського конкурсу «Кращий сомельє України 2015»
На базі Національного університету харчових технологій (НУХТ) відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу «Кращий сомельє України 2015», який проводиться з 2002 року і збирає кращих фахівців із усіх куточків нашої країни.
Цього річ у відбірковому турі конкурсу серед 75 учасників взяли участь і студенти НУХТ, але, звичайно, їм ще бракує того досвіду й практичних навичок, що мають досвідчені професіонали, щоб просунутися до фіналу. Адже до півфіналу конкурсу дійшли всього 13 осіб, а фіналістами стали всього троє – Олександр Лавриненко і В’ячеслав Назарчук із Києва та Богдан Павлюх зі Львова, передає прес-служба університету.
Вів конкурс президент Асоціації сомельє України Дмитро Сидоренко. До складу журі увійшли володарі титулу «Кращий сомельє» минулих років, серед яких і випускник Національного університету харчових технологій.
Конкурсанти змагалися у трьох основних конкурсах – подача ігристого й червоного вина гостям у ресторані; виправлення помилок у винній карті ресторану; дегустація алкогольних напоїв «всліпу» та двох додаткових.
За правилами фіналу під час виступу конкурсанта в основних конкурсах інші знаходилися за межами зали.
У першому конкурсі необхідно було протягом п’яти хвилин виконати замовлення гостей ресторану – першим подати ігристе вино, другим – червоне з дотриманням усіх правил. На виправлення винної карти також відводилося п’ять хвилин. На дегустації алкогольних напоїв «всліпу» пропонувалися 3 зразки, продегустувавши які, необхідно було за 3 хвилини визначити типаж напою, сировину, з якої він виготовлений, країну-виробника, витримку і кондицію.
У перерві між основними й додатковими конкурсами між глядачами розігрували призи від партнерів конкурсу – упаковку келихів від Riedel та практичні подарунки від ТМ Тамада.
Два додаткових конкурси – дегустація «всліпу» шести слабоалкогольних напоїв і розливання пляшки шампанського у 16 келихів порівну без права доливання – остаточно визначили переможця. Ним став Олександр Лавриненко. Друге місце посів В’ячеслав Назарчук, третє – Богдан Павлюх.
Ексклюзивний партнер конкурсу Chateau Mukhrani подарував переможцю поїздку на унікальну подію – Harvest Party, яке щорічно проходить у Chateau Mukhrani. Крім того, переможець отримав 2 квитки на концерт Ніно Катамадзе.
Усі фіналісти отримали подарунки – від «Виноробного господарства князя П.М. Трубецького» сертифікат на перебування на виноробні і вино, вино від ТМ Тамада, келихи Riedel від компанії «Форвард» тощо.
Організатори конкурсу вручили дипломи-подяки партнерам, що долучилися до проведення цього видовищного заходу: генеральному партнеру конкурсу Corporation Georgian Wine, ексклюзивному ігристому партнеру Schlumberger, ексклюзивному партнеру призового фонду Chateau Mukhrani, ТМ «Тамада», «Виноробному господарству князя П.М. Трубецького», компанії «Форвард», Fozzy Group, M. Chaputier і Національному університету харчових технологій.
Зважаючи на високий рівень організації конкурсу, Асоціація сомельє України прийняла рішення у подальшому проводити Конкурс на базі НУХТ. У рамках співпраці на студентів вишу чекають майстер-класи від професіоналів-виноробів і кращих сомельє, а також дегустації від провідних виробників.
Фото:




