В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини проходить тиждень Туркменістану

Впродовж тижня проходять у виші цікаві акції та флешмоби, тематичні виставки, майстер-класи, творчі зустрічі та круглі столи, спортивні змагання, дні туркменської поезії, кухні, одягу.


Українсько-туркменський культурно-освітній центр (директор – доцент Олександр Лаврик), структурні підрозділи, факультети й інститут підготували для студентів із Туркменістану та університетської спільноти надзвичайно насичену та різнопланову програму заходів.

Розпочався тиждень із зустрічі ректора університету , професора Олександра Безлюдного із активом студентів із Туркменістану. Представник у студентській раді університету Піргули Чоганов подякував керівництву уманського вишу за створені належні умови для навчання та гармонійного розвитку, за можливість відзначити в стінах УДПУ разом із співвітчизниками із інших вузів України 25 років незалежності їхньої Батьківщини.

На запрошення Надзвичайного і Повноважного посла Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадова ректор УДПУ взяв участь в урочистому прийомі з нагоди визначної дати в житті туркменського народу.

Другий день тижня присвятили поезії азіатської країни. Туркменські студенти із захопленням декламували вірші рідною мовою, розповідали біографії відомих поетів, а наприкінці заходу разом із українськими друзями прочитали поезію Т.Г.Шевченка «Садок вишневий коло хати».

На факультетах та в читальних залах університету діють тематичні виставки «Палітра землі Туркменістану», «У світлі двох культур», «Україна очима студентів з Туркменістану, проводяться екскурсії, майстер-класи з української вишивки і танців (народного, сучасного, бального), круглі столи, предметом обговорення на яких є питання системи освіти, культурних надбань і традицій туркменського народу. Не менш цікавими та «гарячими» були змагання з міні-футболу, з шашок та шахів, організовані спортивним клубом УДПУ для студентів з Туркменістану.

Сьогодні ж іноземні студенти запросили студентсько-викладацький колектив вишу на День туркменської кухні. Із великим задоволенням усі бажаючі могли посмакувати плов, манти, різні види самси, халву та інші азіатські солодощі й страви.


Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини


Найкращі ЗВО