«Українська освіта – місток між Азією та Європою»

17 листопада в Казахстані та з 18 листопада в Азербайджані стартує нове міжнародне освітньо-розважальне телешоу "Місія студент. Хто хоче навчатись в Україні?", переможець якого зможе виграти грант на навчання в одному із вищих навчальних закладів України.


Нове міжнародне телешоу "Місія студент. Хто хоче навчатись в Україні?" – це унікальний телевізійний проект, метою якого є популяризація української освіти для іноземних студентів з Азербайджану та Казахстану. Головний приз шоу - грант на навчання в одному із вищих навчальних закладів України.

Ідея популяризації освіти в Україні втілюється через унікальний формат телешоу в рамках програми «Освіта в Україні» і реалізується ДП «Інформаційно-іміджевий центр» Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Формат освітньо-розважального телешоу був розроблений продакшн компанією Euromedia у спільному виробництві з провідними каналами «Хабар» в Казахстані та «АTV» в Азербайджані. Зйомки телешоу проходили в Україні з 6 по 12 листопада.

Відео-анонс телешоу:

Тармо Крімм, відомий шоу-продюсер, який допомагав у розробці формату шоу, розповів: «Ідея шоу була розроблена творчою групою Euromedia у складі 30 осіб протягом двох місяців. Загалом 120 спеціалістів забезпечували технічну підтримку і зйомки самого шоу. Спостерігаючи за тим як дизайн втілювався в реальність і враховуючи ту кількість обладнання в студії, яке забезпечило якість процесу зйомок, можна з впевненістю стверджувати, що шоу вийшло красивим і технічно дуже багатим. Незабаром телеглядачі зможуть побачити шоу і самі його оцінити. Ми ж у цей процес вклали все що у нас було, і можна сказати, що «дитина народилась гарна».

Формат шоу «Місія студент» відрізняться тим, що у ньому беруть участь звичайні діти, які можливо ніколи б не побували в Україні і не замислились над можливістю отримати вищу освіту в Україні.

У проекті взяло участь 80 учасників, віком 16-18 років, які були відібрані в результаті кастингів, що  проводились в школах обох країн. У кожному з п'яти епізодів телевізійного шоу вісім гравців будуть відповідати на запитання вікторини, змагаючись за вихід у фінал, де вирішиться доля переможця. У фіналі гратиме вісім учасників – п’ятеро, які перемогли у відбіркових іграх і ще троє, які не вийшли до фіналу, але набрали найвищі бали.

«Той факт, що ми тут, уже заслуговує на захоплення, адже з усього Казахстану відібрали лише 40 молодих людей. Я тут познайомився з багатьма хорошими людьми – з чарівними дівчатами і благородними хлопцями, зі мною грають мої друзі. Мені дуже пощастило, що я сюди приїхав!» - Олжас, Казахсько-турецький ліцей, Астана.

Під час проекту діти вирушають у подорож щоб дізнатися більше про Україну, відвідати університети та дізнатися про умови вступу до них. В рамках телешоу учні побували в п’яти ВНЗ України, серед яких: Київський національний університет ім. Шевченка, Національний авіаційний університет, Харківський національний університет ім. Каразіна, Одеський національний політехнічний університет, Полтавський національний технічний університет ім. Кондратюка.

Глядачі телешоу зможуть побачити всі пригоди учасників під час екскурсій і відвідувань університетів, зустрічей з азербайджанськими та казахстанськими студентами та адміністрацією університетів, на яких вони мали змогу більше дізнатись про навчання в Україні і пізнати країну і людей.

Багато хто з дітей щиро дивувався українській гостинності та доброзичливості, і кожен учасник боровся до останнього за те щоб тут залишитись і навчатись.

«Досвід, який я тут здобула, та друзі, яких я тут знайшла, – вони просто безцінні. Я дуже вдячна долі, що я потрапила на такий проект, що проходить тут в Україні – в країні, де всі люди дуже доброзичливі, де всі зустрічають тебе з простягнутими обіймами. Це просто неймовірний досвід! Нехай переможе найсильніший» - Айдана, школа 66, Астана.

Цілі життєві історії розгортались на знімальному майданчику.  За тиждень зйомок діти сильно здружилися, підтримували, щиро вболівали один за одного і переживали кому дістанеться головний приз.

Як зазначив Тармо Крімм: «Як не дивно, найважливішим у цій передачі є не те як виглядає студія і як висвітлюється все, що у ній відбувається, а те що це гра, де реально вирішується чиясь доля. Все інше другорядне. Найголовнішим є те, як діти відповідають на запитання і що саме від цього будуть залежати найближчі 4 роки життя одного з них. В цьому сенсі це спорт. Я щиро радію, що шоу створювалось не для камер і все, що тут відбувалось - реальність».

«Майбутнє нації за молодим поколінням, нехай-то Азербайджан, Казахстан чи Україна. Участь в шоу такого формату – це вже перемога, а за переможцями майбутнє», висловив свою думку режисер проекту від азербайджанського телеканалу «ATV» Джейхун Алі.

«Місія студент» - це більше ніж телешоу, це ціле життя, що розгортається не тільки на знімальному майданчику, але й поза ним. Це  гарна можливість задуматись над власним майбутнім, над тим де навчатися і ким стати у житті, не тільки для учасників але і для глядачів.

Глядачі зможуть слідкувати за розгортанням телешоу на телеканалі «Хабар» в Казахстані з 17 листопада та телеканалі «АTV» в Азербайджані з 18 листопада. Переможців оголосять напередодні Нового 2013 року.

Фото зі зйомок:

 

За додатковою інформацією звертайтесь:

Тетяна Вахненко
+38-044-564-63-91, +38-067-355-65-44
e-mail: t.vakhnenko@euromediacompany.com


Поділіться з друзями:   

Останні новини