Технології

Перший інтерактивний курс для здобувачів вищої освіти від українського продуктового IT-бізнесу «Створення та розвиток ІТ-продуктів» починає впроваджуватися в семи провідних університетах країни.

Для оновлення навчальних, науково-дослідних та допоміжних споруд в обраних університетах України у сфері енергоефективності в межах спеціальної угоди з 2016 року триває реалізація проєкту «Вища освіта України», що фінансується Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО).

18 листопада 2020 року заступник Міністра освіти і науки з питань цифрової трансформації Артур Селецький перепідписав меморандум про співпрацю з IT Ukraine Association – найбільшою компанією з розробки програмного забезпечення в Україні.

1 березня представники КПІ ім. Ігоря Сікорського та Познанського університету технологій (Польща) уклали Протокол про наміри щодо створення і запуску спільного наносупутника.

Працівниками поліції та кіберполіції в ході розслідування кримінального провадження про несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем та комп’ютерних мереж проведено обшук у приміщенні Луцького Національного технічного університету.

Університетська наука в Україні примножує результати і технології, важливі для економіки, оборони, агропромисловості, охорони здоров’я та інших сфер життя нашої країни.

У МОН завершують перший етап з підготовки законопроекту щодо стартапів – на часі його обговорення в експертному та бізнес середовищі.

В ніч з 10 на 11 червня у Великій сесійній залі старовинної Львівської ратуші відбулася найенергетичніша ніч міста. Захід став львівським початком молодіжного проекту “Ukrenergo Laboratories” – першого в Україні інкубатору ідей в енергетиці за ініціативи ДП “НЕК” Укренерго”.

26 травня о 6 годині ранку за київським часом наносупутник «PolyITAN-2-SAU», який розробила команда науковців, викладачів і студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського, виведено на навколоземну орбіту.

25 квітня 2017 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка підписав Договір про співробітництво зі світовим лідером у сфері IT – компанією EPAM Systems.

18 квітня об 11.11 за місцевим часом з космодрому на мисі Канаверал (США)  стартувала ракета-носій американського консорціуму United Launch Alliance «Atlas V» з вантажним кораблем «Cygnus».

10 березня за ініциативи кафедри комп’ютерної інженерії та «ТОВ ІВМ Україна» відбувся «День корпорації ІВМ на факультеті радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем».

28 жовтня у Головному (Червоному) корпусі КНУ імені Тараса Шевченка було підписано Меморандум про розширення співпраці між університетом та відомою китайською компанією Huawei Ukraine.

Керівник постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Юрій Клименко передав лист про нотифікацію Угоди між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень Генеральному директору CERN Фабіолі Джанотті сьогодні, 5 жовтня, у Женеві.

У Науково-дослідному і проектно-конструкторському інституті (НДПКІ) «Молнія» НТУ «ХПІ» представили прилад «IKC-1», який попереджає про високу ймовірність удару блискавки в місці спостереження.

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>