Студентство

Відповідно до Програми співпраці між МОН і Міністерством освіти Словацької Республіки, Уряд Словаччини надасть українцям стипендії на 2022/2023 навчальний рік.

Сімейних лікарів, можливо, буде не вистачати для того, щоб першими виїжджати на виїзди до хворих на дому.

Міністерство охорони здоров’я планує залучати студентів старших курсів медичних університетів та інтернів до допомоги лікарям у боротьбі з коронавірусом.

На період карантину неприпустимо примусово виселяти здобувачів освіти з гуртожитків або давати їм рекомендації залишити гуртожитки.

Впродовж 2020 року студенти закладів вищої освіти та учні профтеху отримають можливість оформити електронні студентські квитки за допомогою онлайн-сервісу державних послуг «Дія».

Через істотне збільшення стипендій потрібно поступово зменшувати відсоток тих, хто потенційно може отримувати, але на наступний рік збільшення не закладали.

Учора, 18 грудня, Верховна Рада схвалила за основу та в цілому проект постанови №9171 про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів" щодо зміни розміру іменних стипендій.

13 березня скасовується форма № 025-3/о «Медична карта студента». У всіх студентів буде звичайна амбулаторна картка.

Студенти вищих навчальних закладів України у будь-який час доби мають право на вільний доступ до гуртожитків, у яких мешкають.

Право працівника реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, тобто, працювати за сумісництвом, встановлено Кодексом законів про працю України (ч. 2 ст. 21 КЗпП).

Міністерство фінансів планує у 2018 році зменшити кількість отримувачів стипендій до 25%, а до 2020 року – до 15%.

В Сумському державному педагогічному університеті ім. Макаренка студенти відмовилися платити за гуртожиток через жахливі умови проживання.

15 лютого 2017 року у Києві, на базі Дитячого позаміського закладу оздоровлення «Пуща-Водиця», розпочав свою роботу семінар голів первинних профспілкових організацій осіб, які навчаються, організований ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Це є наслідком підвищення плати за комунальні послуги та підвищення мінімальної студентської стипендії з 825 грн. до 1100 грн. на місяць.

За даними опитування троє із п’яти молодих спеціалістів не хочуть працювати за спеціальністю. Більшість із них зізнаються, що навчалися «для галочки», а потрібні навички набували самостійно в процесі роботи або стажування.

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>