Світ

Національний науковий центр (Республіка Польща) оприлюднив результати набору спеціальної програми для українських дослідників, яка дозволить їм продовжити наукову діяльність у польських академічних та наукових підрозділах.

Іноземні студенти, заклади вищої освіти, дипломатичні представництва, суб’єкти господарювання, які мають із закладами освіти України угоди про надання послуг з набору іноземців як кандидатів на навчання, у разі потреби вирішити термінові питання можуть звертатися за цим номером.

У 2021 році зареєстровано більше 65 тисяч запрошень для іноземних абітурієнтів, за останні 10 років цей показник є рекордним.

Уряд визнав, що в країну приїжджає багато іноземців під приводом отримання освіти. Але в більшості випадків єдина мета таких "студентів" - легалізуватися в Євросоюзі.

В українській системі освіти погано, мабуть, майже все. Така система здатна зігнути навіть найбільших ентузіастів. Але це, як не парадоксально, не є найбільшою різницею. Визначальна різниця – у відношенні до навчання.

Інститут міжнародної освіти (ІІЕ) на гроші Державного департаменту США підрахував, що в 2017-2018 навчальних роках кількість нових студентів-іноземців в США зменшилася на 6,6%.

До трійки лідерів увійшли Німеччина, Великобританія і Франція.

Щороку аналітичний центр CEDOS збирає та аналізує дані про кількість українських громадян, які навчаються у закордонних університетах.

Міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто викликає в міністерство на понеділок, 11 вересня, посла України в Угорщині Любов Непоп через недавно ухвалений закон про освіту.

work_and_travel

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість значно скоротити кількість віз, видаваних за програмами культурного обміну.

Кожного року до Сполучених Штатів приїжджає близько 5 тисяч українських студентів. І це - лише за однією програмою Work and Travel.

Як повідомлялось нещодавно,  деякі країни частково не визнають українські медичні дипломи, зокрема Сирія, Ліван, Ірак та Палестина.

Україна та Кіпр зможуть розпочати обмін інформацією та консультації для підготовки угоди про взаємне визнання документів про освіту.

Службовці відділу боротьби з корупцією Воєводської комендатури поліції у Вроцлаві ведуть слідство щодо зловживань під час реалізації і фінансуванні грантів на наукові дослідження в Гірничо-металургійної академії у Кракові.

У Будапешті в неділю тисячі людей вийшли на вулиці на підтримку Центральноєвропейського університету (CEU), заснованого мільярдером Джорджом Соросом, якому загрожує закриття.

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>