Вирішення питання стосовно збільшення фінансування академічної науки блокується, - Олександр Співаковський

Про це, під час засідання Погоджувальної Ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради, повідомив Перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки, народний депутат Олександр Співаковський.


Він звернув увагу Голови ВРУ Андрія Парубія на те, що науковці збираються провести мітинг біля Кабміну, - передає прес-служба "Солідарності".

"Хочу звернути Вашу увагу, що у середу відбудеться страйк науковців. Два місяці тому Міністр освіти, Голова бюджетного комітету, депутати обіцяли в один голос, що ми вирішимо це питання. Наш Комітет з питань науки і освіти підготував відповідний законопроект, (№4477 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо підвищення державної підтримки Національної академії наук України та національних галузевих академій наук) розглянув, але зараз це питання блокується. Не є нормальним вирішувати питання через соціальні вибухи", – підкреслив Співаковський.

Нагадаємо, профспілка НАН України запланувала провести акцію протесту завтра, 15 червня. Науковці НАН України та галузевих академій наук прийдуть до Кабміну та вимагатимуть зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.


Поділіться з друзями:   

Останні новини